El Govern lamenta l'”ànim venjatiu de la justícia” espanyola

Veu la fiscalia "esbiaixada cap a l’extrema dreta"

Publicitat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha denunciat aquest divendres que la interpretació que fa la fiscalia de la reforma del delicte de malversació al nou Codi Penal en les peticions de penes de presó a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per l’1-O és “partidària” i està “esbiaixada cap a l’extrema dreta”. En el marc d’un esmorzar amb agents econòmics i socials del Bages organitzat per l’ACN a la Universitat de Manresa, Vilagrà sosté que la posició de la fiscalia no s’ajusta a la modificació legal aprovada i que té un “ànim venjatiu”. “No hi ha separació de poders en l’àmbit de la judicatura espanyola”, lamenta la consellera, que creu que els jutges “atenen més a la dreta i l’extrema dreta que no als principis jurídics bàsics”.

Vilagrà creu que la decisió de la fiscalia d’acusar Jové i Salvador dels delictes de malversació agreujada, prevaricació i desobediència demostra “l’ànim venjatiu de la justícia”. Considera que la interpretació que ha fet la fiscalia de la modificació del delicte de malversació “no s’ajusta al canvi normatiu” que es va aprovar el desembre de 2022 i la troba “absolutament partidària i esbiaixada cap a l’extrema dreta”.

Vilagrà veu “imprescindible” que el govern espanyol doni explicacions per ‘Pegasus’

La consellera de la Presidència també ha valorat negativament la decisió del govern espanyol de no comparèixer al Parlament el proper 3 de març per donar explicacions sobre el cas d’espionatge ‘Pegasus’. Vilagrà considera que és “una obligació per a les persones que representem a la ciutadania comparèixer quan se’ns requereix en un Parlament”. Lamenta que en el cas ‘Pegasus’ hi ha molts temes “que no s’han aclarit” i, per això, veu “absolutament imprescindible” que el govern espanyol comparegui per “donar respostes”. “El govern espanyol té moltes coses a explicar que encara no han sortit a la llum en el cas ‘Pegasus'”, sosté Vilagrà.

Publicitat

L’ACN reuneix agents econòmics i socials del Bages a la Universitat de Manresa

L’ACN ha organitzat aquest divendres a les instal·lacions de la Universitat de Manresa – FUB  un esmorzar amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i diversos agents econòmics i socials del Bages. A l’acte, hi han assistit més d’una quinzena d’empresaris i personalitats del món universitari, de recerca, esportiu i de la societat civil. L’objectiu era generar un espai de debat i d’intercanvi d’opinions entre perfils molt diversos.

La consellera Vilagrà ha destacat la importància que els representats polítics es desplacin al territori per “rebre, escoltar i col·laborar” amb les persones que estan desenvolupant projectes importants des del punt de vista social, econòmic i industrial. “Avui hi ha hagut una representació important del Bages i han sorgit elements de mobilitat, connectivitat, i de desenvolupament econòmic i industrial que entronquen amb el Pacte Nacional per la Indústria o la previsió de noves partides pel desenvolupament d’elements de mobilitat com la C-55 o els ferrocarrils”, ha exposat. Vilagrà ha valorat la trobada com a “molt profitosa”: “Avui ens enduem deures, però amb ganes de fer-los i de donar resposta a les necessitats territorials”.

Pel que fa al món empresarial, l’acte ha aplegat personalitats com Ignasi Llobet, director general de Grup Llobet Alimentació; Lluís Rodríguez i Pau Pujadas, del grup ICL; Isabel Comella, sòcia de Sensus Consultoria; Sergi Macià, director general de Mutuacat; Pere Casals, director general de Tecnium Industrial; Albert Cots, conseller delegat de Cots i Claret; José Sáez, director general de Deltalab; Sebastià Catllà, conseller delegat d’Oliva Torras; i Jordi Salvador, enginyer de CATUAV.

D’altra banda, l’ACN també ha reunit entitats com Ampans, una fundació que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual, que ha estat representada pel seu director general, Toni Espinal. A més, també hi ha assistit el president del Bàsquet Manresa, Jordi Serracanta; la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós; i Enric Torres, conseller del centre corporatiu INI6.

Respecte el món universitari, la trobada amb la consellera de Presidència ha comptat amb la presència de la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, i el director dels estudis d’Empresa de la FUB, Marc Bernadich. Finalment, també ha participat a l’acte el director general del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Antoni Trasobares.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca