Romeva confia en Europa

L'exconseller, sobre l'1-O: "Tan bé ho vam fer que n'estem pagant les conseqüències"

Publicitat

L’exconseller de la Generalitat Raül Romeva ha considerat que la decisió del Tribunal Suprem de mantenir-li la inhabilitació respon a “interessos polítics” del jutge Manuel Marchena i ha apuntat a la justícia europea com a instància on “revertir” la situació. En declaracions aquest dimarts a Catalunya Ràdio, ha assegurat que a l’estat espanyol “no hi ha separació de poders i no hi ha estat de dret” perquè “el poder judicial fa política”. “Interpreta de tal manera que li serveixi per a uns interessos polítics que no són dissimulats”, ha lamentat. Davant d’aquesta “confiança nul·la” en la justícia espanyola, ha apuntat que “si hi ha alguna solució vindrà de la justícia europea, com ha sigut fins ara”.

Romeva ha defensat la reforma del Codi Penal pactada entre ERC i el govern espanyol i ha recordat que ha permès aixecar penes a altres condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017. “Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Carme Forcadell i Josep Rull avui estan nets de sentència i, per tant, poden fer vida normal”, ha dit, i ha subratllat que l’eliminació de la sedició beneficia “qualsevol activista o moviment social”.

El referèndum “era necessari”

L’extitular d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha llançat un advertiment contra “les frustracions i negativismes” i ha reivindicat la tasca dels impulsors de la consulta: “Tan bé ho vam fer que n’estem pagant les conseqüències”. Segons Romeva, l’1-O “era necessari encara que no hagi estat insuficient”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca