Gairebé tres de cada cuatre oients catalans opten per emissores privades

La ràdio és el mitjà amb més públic en català

Publicitat

La ràdio és el mitjà de comunicació amb més públic en català. És a dir: que les persones que busquen continguts en català als mitjans opten majoritàriament per la ràdio. Així ho recull el darrer Informe del Sector de la Ràdio i l’Estudi General de Mitjans (EGM), que revelen que hi ha 2.799.000 radiooients que consumeixen emissores amb continguts en català. El 71,8% escolten emissores de l’Associació Catalana de Ràdio i el 28,2%, mitjans públics. Això vol dir que gairebé tres de cada quatre oients de ràdio en llengua catalana opta per emissores privades.

Les dades les ha donat a conèixer l’Associació Catalana de Ràdio coincidint amb el dia mundial de la ràdio, que se celebra aquest dilluns. L’informe també revela que hi ha un lleuger creixement tant de la ràdio temàtica com de la generalista i que segueix a l’alça el consum digital productes de les emissores, com els podcasts. Pel que fa a la inversió publicitària, el mercat a Catalunya ha crescut un 3,6% respecte l’any anterior, tot i que no arriba a les xifres de 2019, i gairebé la meitat d’anunciants (47,3%) són locals.

Ràdios sense llicència

L’estudi també parla de les emissions de ràdios sense llicència. L’any 2022 s’han comptabilitzat 140 emissores que emetien sense cap mena de llicència, concentrades sobretot a la regió metropolitana de Barcelona. De la mateixa manera, explica que totes les sentències dictades pels tribunals han ratificat la il·legalitat de la cessió de l’explotació de les freqüències municipals a terceres empreses.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca