Temps de renovacions

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

El Barça masculí va acabar el mercat de fitxatges d’hivern sense dur a terme cap incorporació (per divuit segons no va arribar Julián Araújo al filial) i registrant tres sortides, la ja anunciada retirada de Gerard Piqué i les vendes de Memphis Depay i Héctor Bellerín. El club va intentar a la desesperada algun moviment per reforçar el migcamp, com Soufiane Amrabat, de la Fiorentina, però l’escàs marge salarial per a inscriure’l va impossibilitar la seva arribada.

Així doncs, Xavi Hernández queda ara amb una plantilla de dinou jugadors amb fitxa del primer equip més tres futbolistes -com són Balde, Pablo Torre i Arnau Tenas- que tenen dorsal del Barça Atlètic, però ja van començar la temporada en plena dinàmica de la primera plantilla. En total, vint-i-dos jugadors (dinou de camp i tres porters) disponibles per competir pels tres títols que resten aquest curs, després de la consecució de la Supercopa d’Espanya aquest passat gener.

La direcció esportiva del club, un cop va veure impossible l’arribada d’un jugador, es va centrar en les inscripcions de les renovacions ja anunciades de Gavi, Araújo i Marcos Alonso. El migcampista andalús ja va estrenar contra el Betis el ‘6’ a la seva esquena gràcies a una resolució judicial que va donar la raó al Barça i no a LaLiga a l’hora d’inscriure el jugador amb fitxa de primer equip. Les inscripcions d’Araújo i Marcos Alonso encara no s’han produït, però es preveu que es duguin a terme en els pròxims mesos, així com l’oficialització d’altres renovacions.

El bloc de jugadors amb la situació contractual més urgent a tractar són els que queden lliures a partir del juliol d’aquest 2023.

Iñaki Peña. L’acord sembla proper, es va inscriure el jugador amb fitxa del primer equip a principis d’any i la intenció d’ambdues parts és mantenir el lligam uns anys més. Es parla d’una renovació fins al 2026.

- Publicitat -

Arnau Tenas. La renovació es negocia des de fa mesos, però últimament ha sonat l’interès d’equips com el Sevilla. El porter, de vint-i-un anys, podria sortir cedit en cas de renovar per guanyar minuts lluny del Camp Nou, tal com va fer Iñaki Peña la temporada passada.

Sergio Busquets. És un dels casos més complexos de tota la plantilla. Semblava que la seva decisió de marxar a la MLS era indiscutible, però la confiança de Xavi i les dificultats del club per trobar-li un relleu podrien “obligar-lo” a renovar. Joan Laporta ha confessat que encara no s’han assegut a parlar de la renovació però, en cas que es doni, no seria superior a un any.

Sergi Roberto. Situació similar a la del primer capità, però amb el de Reus la renovació estaria tancada fins al juny del 2024. Les condicions contractuals serien les mateixes que les actuals i la intenció del jugador és analitzar la seva situació any a any.

Tot i comptar encara amb una temporada i mitja per arribar al juny del 2024, la renovació d’alguns dels jugadors que acaben contracte llavors estan dins les màximes prioritats de la direcció esportiva del club.

Alejandro Balde. Joan Laporta ha anunciat que la renovació està “molt treballada i pràcticament acordada” a falta de resoldre els problemes per a la inscripció del nou contracte. El lateral esquerre es convertiria en jugador del primer equip a tots els efectes, com a mínim, fins al 2027.

Ousmane Dembélé. Va ser un dels serials del passat estiu quan, al contrari del que s’esperava, va acabar renovant per dues temporades. Compta amb la plena confiança de Xavi i tant jugador com entrenador volen mantenir unit el lligam, però encara no s’ha parlat de terminis.

Marcos Alonso. Es va anunciar la seva renovació fins el juny del 2024, amb firma inclosa del jugador, i només està pendent de la inscripció a la Lliga.

Àlex Collado. El futbolista de Sabadell va firmar la renovació just abans de marxar cedit a l’Elche i aquest hivern ha tornat a vestir amb l’escut del Barça al pit per recuperar-se d’una lesió. El seu cas és complicat i sembla que no té lloc a la primera plantilla, així que es treballarà per buscar una solució en forma de venda o cessió.

Jordi Alba. És un dels sous més elevats de la plantilla i l’estiu passat ja va sonar per una sortida a l’Inter de Milà. La seva situació ha canviat: ja no és titular, Balde li ha guanyat la posició, però el seu rendiment ha millorat respecte la temporada passada. Així i tot, no sembla que jugador i club tractin una possible renovació abans del 2024.

En el tercer esglaó de prioritats entren els contractes que acaben el 2025, amb tres casos molt diferents.

Ter Stegen. Flamant quart capità de l’equip, està vivint un dels seus millors anys defensant la porteria del Barça. La seva renovació fins el 2025 va ser l’última acció de Bartomeu com a president i està una mica tacada. La seva continuïtat més enllà del 2025 dependrà del rendiment esportiu o bé de les necessitats econòmiques del club.

Sergiño Dest. Està jugant cedit al Milan, qui té una opció de compra no obligatòria de vint milions. En cas que el club italià no l’executi, el club li buscarà una altra sortida. No entra dins els plans de Xavi.

Francisco Trincao. Tot i que encara té contracte amb el Barça, l’extrem portuguès juga cedit a l’Sporting de Lisboa i el club verd-i-blanc té una opció de compra obligatòria a final de temporada. Així doncs, Trincao deixarà oficialment de ser jugador blaugrana aquest mes de juny i no complirà el seu contracte fins al 2025.

La majoria d’integrants del primer equip del Barça acaben contracte el 2026, entre ells alguns dels últims fitxatges i renovacions.

Ronald Araújo. Cas idèntic al de Marcos Alonso. La renovació està tancada i signada, pendent només de la inscripció quan es compti amb el marge salarial suficient.

Andreas Christensen. Fitxat a cost zero aquest estiu provinent del Chelsea després d’acabar contracte, el nivell mostrat en aquesta primera part de la temporada està sent extraordinari.

Eric Garcia. Ha perdut protagonisme amb l’arribada de Kounde i Christensen i la recuperació d’Araújo. Així i tot, de moment no es parla d’una possible sortida.

‘Pedri’ González. És la pedra angular del present i futur del club, i aquest ja es va encarregar de lligar-la ben fort després de la seva gran primera temporada defensant els colors del Barça. Si el canari segueix mostrant aquest nivell, no serà l’última renovació que li tocarà firmar.

Pablo Páez ‘Gavi’. L’última renovació inscrita i molt lluitada, arribant a la via judicial per dur-ho a terme. Com Pedri, tot apunta que no serà la seva darrera ampliació de contracte amb la camiseta del Barça.

Frenkie de Jong. La seva sortida va estar molt a prop el passat mercat estival. El Manchester United de Ten Hag va apretar de valent i la situació econòmica del Barça semblava encaminada a acceptar l’oferta, però el jugador no es va moure i s’ha convertit en fixe per Xavi. La seva renovació, com la de Ter Stegen, va ser l’última obra de Bartomeu i el salari diferit va in crescendo temporada a temporada, així que caldrà renegociar les condicions del contracte en un futur.

Franck Kessié. Fitxat aquest passat estiu també com a agent lliure després d’acabar la seva etapa en el Milan, li està costant fer-se amb un lloc a la medul·lar fins i tot amb el sistema de quatre migcampistes. De fet, va sonar per sortir en aquest mateix mercat d’hivern, però l’operació no es va concretar i el jugador continuarà vestint de blaugrana, com a mínim, fins a final de temporada.

Pablo Torre. El jove jugador criat al Racing de Santander continua en una situació especial, en plena dinàmica del primer equip però sense gaudir de molts minuts ni tampoc amb la intenció de baixar-lo repetidament al filial. Xavi continua confiant en ell i defensa per activa i per passiva que quedi al Barça, però la situació podria canviar a final de temporada i buscar una cessió si el panorama és el mateix.

Robert Lewandowski. L’estrella d’aquest equip i el seu màxim golejador, està responent a les expectatives creades amb la seva arribada aquest estiu. El contracte és llarg, amb el sou incrementant-se any rere any, però es preveu complicat que acabi complint els quatre anys de contracte que li queden. De moment, però, toca gaudir del seu gran nivell amb trenta-quatre anys.

Clément Lenglet. Cedit al Tottenham sense opció de compra, el central francès tornarà a Barcelona a principis de juliol. La seva renovació també va ser obra de Josep Maria Bartomeu, així com les de Piqué, Ter Stegen i de Jong, just abans de dimitir. Es preveu difícil que continuï al Barça.

Abde Ezzalzouli. Com Collado, va renovar abans de marxar cedit, en el seu cas a Osasuna. El club navarrès no té opció de compra, així que també tornarà a la disciplina blaugrana de cara a la temporada 2023/24. Totes les portes estan obertes: pot formar part de la primera plantilla del Barça, pot tornar a marxar cedit o el club pot buscar fer caixa amb ell.

Nico González. Cas molt semblant al d’Abde. La cessió al València acabarà a final de temporada i després s’haurà de decidir què passa amb el futur del jugador gallec, també amb totes les opcions sobre la taula.

Samuel Umtiti. La patata més calenta de totes. Es va renovar per diferir el seu elevat sou i inscriure així Ferran Torres l’hivern passat. Un cop regressi de la seva secció al Lecce, se li buscarà una nova sortida. Si és en format de venda, millor que marxar cedit un altre cop.

I, per acabar, el club té quatre jugadors amb contracte fins al 2027.

Jules Koundé. Arribat aquest mercat d’estiu després d’un estira-i-arronsa amb el Chelsea, el francès s’ha fet seva la banda dreta de la defensa blaugrana.

Ansu Fati. Joan Laporta ha transmès la confiança en el jugador, així com fa Xavi en roda de premsa, i asseguren que cal tenir paciència. Així i tot, Ansu no està còmode amb el rol actual i els cants de sirena de la Premier i la Bundesliga comencen a ser constants. Tanmateix, no es preveu una sortida en aquest mercat d’estiu i es manté la calma en el club al voltant del ‘10’ culer.

Ferran Torres. Es va fer un gran esforç econòmic amb el valencià i, de moment, no està responent sobre el terreny de joc. Porta un any natural en el Barça i no aconsegueix explotar el potencial que té. Si continua en aquesta dinàmica, és gairebé impossible que acabi complint el contracte fins al 2027.

‘Raphinha’ Dias. També va arribar aquest estiu, provinent del Leeds, després d’un intens interès del Chelsea. La lesió de Dembélé l’ha esperonat, té la confiança de Xavi i està complint pel que fa a les xifres. Així i tot, se li demana més.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca