Borràs lamenta que ERC hagi “vulnerat” la seva presumpció d’innocència

Qualifica de "trist i decebedor" que persones que també han patit "persecució política" no se solidaritzin

Publicitat

La presidenta de Junts, Laura Borràs, veu “coherent” que ERC no l’acompanyi aquest divendres al TSJC en l’inici del seu judici. “Ja han fet de jutge i ja m’han apartat del meu exercici polític al Parlament amb una decisió partidista i arbitrària. Ja hi ha hagut vulneració de presumpció d’innocència per part d’ERC”, ha afegit en una entrevista a ‘TV3’. D’altra banda, la presidenta suspesa del Parlament ha qualificat de “trist i decebedor” que persones que també han patit “persecució política”, que qualifica de ‘lawfare’, no se solidaritzin amb companys que la pateixen. En aquest context, ha assegurat que ella ha estat i estarà al costat de “tots els represaliats” amb independència de la adscripció ideològica.

Borràs ha explicat que se sent com “qualsevol persona a les portes de ser jutjada sense haver comès cap delicte”. I ho ha definit com una “situació d’indignació” que s’ha allargat en el temps. Es tracta d’un judici que, segons ha dit, no s’hauria de produir i ha afegit que l’afronta amb la voluntat que la seva defensa demostri amb proves la seva innocència.

Després que aquest dilluns la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, hagi explicat que el seu partit no acompanyarà Borràs al TSJC perquè “és un cas de mala praxi que no té res a veure amb la repressió”, Borràs ha dit que es quedarà amb les persones que vulguin i puguin acompanyar-la. Ha assegurat que el candidat de Junts per Barcelona, Xavier Trias, li ha expressat el seu suport però no ha aclarit si serà divendres amb ella a les portes del TSJC. “Ahir vaig estar amb ell i em va donar el seu suport explícit. No em va dir fins divendres, això no m’ho va dir, em va donar tot l’ànim i que està al meu costat”, ha explicat.

Preguntada per si Junts presentarà una esmena a la totalitat contra els pressupostos, Borràs ha dit que el partit està “treballant amb rigor” i ha donat a entendre que ella n’és partidària.

Publicitat

“No es tracta del que jo vulgui sinó de demostrar coherència amb el que mantenim. És una legislatura que havia de fer via cap a la independència i Aragonès es va comprometre a culminar la independència, no pot ser aquest viratge en direcció contrària i que estigui còmodament instal·lat en l’autonomisme. Els pressupostos ho ratifiquen i no hi podem estar d’acord”, ha afegit.

Segons Borràs, la majoria independentista del 52% “ha saltat pels aires” i tothom hi té part de responsabilitat però ha assenyalat que Aragonès és qui “més responsabilitat té”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca