Nou cas d’abusos a l’Aula de Teatre de Lleida que encara no hauria prescrit

Una alumna del centre es va sentir identificada després de veure el documental 'El sostre groc'

Publicitat

L’Aula de Teatre de Lleida ha portat a la fiscalia un nou cas d’abusos que encara no hauria prescrit. Segons ha avançat TV3 i confirmat l’ACN, l’alumna que hauria estat víctima dels abusos es va sentir identificada després de veure el documental ‘El sostre groc’, d’Isabel Coixet, i des del centre es va activar per primera vegada el protocol de prevenció i detecció d’abusos sexuals. Al novembre, la fiscalia va iniciar una investigació pels abusos denunciats per la Paeria arran del documental. Es tractava d’una desena de nous casos que haurien passat durant el curs 2018-2019. Aquest nou cas també hauria tingut lloc durant aquest curs. El centre ha constituït una comissió de seguiment que ha recollit tota la informació al respecte.

En aquest nou cas hi hauria implicat un exprofessor que ja va ser denunciat en els primers casos però ara els fets no haurien prescrit. Els primers casos denunciats haurien tingut lloc entre el 2001 i el 2008. Eren “rellevants penalment” però quan es van destapar els fets havien prescrit i no es podien investigar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca