“Catalunya torna al 2004”

Batet constata un "canvi de cicle": "Torna el tripartit de la mà d'Aragonès. No tornem al 2017, avui tornem al 2004"

Publicitat

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha constatat un “canvi de cicle” després de l’acord de pressupostos entre el Govern, el PSC i els comuns. “Torna el tripartit, i torna de la mà de Pere Aragonès; no tornem al 2017, avui tornem al 2004”, ha sentenciat Batet en una roda de premsa al Parlament. Segons ha remarcat, després del pacte amb els socialistes Aragonès “ha abandonat la majoria independentista i el 52%”. El president del grup parlamentari ha recordat que a l’acord d’investidura s’hi explicitava que a mig mandat començava “la fase d’embat amb l’Estat”. “El que ha començat és una fase de pacte amb l’Estat, s’ha preferit fer gestos amb el PSC i els comuns, amb autonomistes, que no pas amb Junts”, ha carregat.

Davant d’aquest escenari, Batet ha reivindicat a Junts com “l’única alternativa al tripartit”. “Junts seguirem fidels al nostre compromís polític, continuarem treballant al servei del progrés, el benestar i la independència davant el punt d’inflexió d’avui”, ha dit Batet. En ser preguntat sobre si es plantegen engegar una moció de censura contra Aragonès, Batet no ha volgut respondre-hi directament i s’ha limitat a insistir que Junts és “la primera força alternativa al tripartit” i que actuaran “de manera coherent” amb el seu ideari.

Durant la roda de premsa Batet ha criticat la decisió de “la cúpula d’ERC” d’acabar escollint el PSC i els comuns com a socis per als pressupostos per davant de Junts. Segons el president del grup parlamentari l’anunci del pacte ha “confirmat les sospites” que tenien, i ha afirmat que Aragonès “ha canviat de centre de gravetat”. “Ara són els acords amb Madrid els que condicionen la política catalana”, ha denunciat

Batet ha recordat que el seu grup parlamentari ja va fer arribar una proposta per negociar els comptes amb el Govern i ha defensat quer era “detallada, realista i plenament assumible”. Precisament per això s’ha queixat que l’executiu hagi fet “més gestos” amb partits “autonomistes” que amb Junts i ha aprofitat per retreure a ERC que, mentre Junts també era a Govern, se’ls vetés a la taula de diàleg o “s’expulsés” a Jordi Puigneró, el llavors vicepresident.

Publicitat

No concreta una esmena a la totalitat

En relació a l’acord concret, Batet no ha volgut avançar si presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos i ha remarcat que encara no han pogut analitzar els comptes que està previst que aprovi el Govern. Un cop ho hagin estudiat decidiran quins passos emprendran.

De totes maneres, sí que ha remarcat que al pacte amb els socialistes hi ha “alguns punts molt ambigus” i ha fet referència al fet que consellers com Teresa Jordà o Juli Fernández s’han oposat a projectes com l’ampliació de l’aeroport o la Ronda Nord, respectivament. “Tenim dubtes seriosos, per experiència, sobre si es compliran els acords”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes