La Moncloa es frega les mans una hipotètica extradició de Puigdemont

Isabel Rodríguez diu que la resolució "avala l'ordenament jurídic espanyol"

Publicitat

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha expressat aquest dimarts el “respecte absolut” del seu executiu per les resolucions dels tribunals, i també per la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que al seu entendre “avala l’ordenament jurídic espanyol”. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha apuntat que fruit d’aquesta sentència “es facilitarà que Puigdemont reti comptes davant a justícia espanyola, com en tantes ocasions ha reiterat la seva necessitat el govern d’Espanya”.

Fonts del govern espanyol han volgut contrarestar la lectura que estan fent els líders independentistes a l’exili i les seves defenses sobre el contingut de la sentència.

Segons aquestes fonts, l’independentista aposta de nou per “convertir derrotes judicials en victòries”, però la realitat és que la sentència aplana el camí perquè l’expresident i els exconsellers “tornin i retin comptes”.

L’independentisme “més extremista”, apunten aquestes fonts, està instal·lat en “la mitologia”, però “és ridícul” que la seva defensa “digui que aquesta sentència és una victòria”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca