El cinema català està de moda

Cinc produccions catalanes participen de la 73a edició de la Berlinale

Publicitat

Cinc produccions catalanes formaran part de la selecció de la 73a edició de la Berlinale. Es tracta de ’20.000 espècies d’abelles’, primer film de la directora d’Estíbaliz Urresola que competirà a la Secció Oficial després de participar l’any passat en el Co-Production Market de l’EFM. També hi haurà l’òpera prima d’Álvaro Gago ‘Matria’ que competirà a la secció Panorama i parteix d’un curtmetratge guardonat el 2018 al Premi Jurat al Festival de Sundane. La presència catalana es completa amb el nou film de Carla Subirana ‘Sica’ que es presentarà a la secció Generation, el dpcumental ‘Anga’ dirigit per Helin Çelik que participarà de Forum i el curtmetratge ‘La herida luminosa de Christian Avilés que competirà a Berlinale Shorts.

‘Sica’ és una pel·lícula rodada en català i en gallec, està protagonitzada per Thais García i Núria Prims i ambientada a la Costa da Morte de Galícia, on Sica, de catorze anys, està obsessionada amb que el mar retorni el cos del seu pare després d’un naufragi.

El documental ‘Anga’ és la història de tres dones supervivents que van escapar l’extrema violència masculina i van quedar atrapades en la diluïda línia entre la vida i la mort. Pel que fa al curtmetratge ‘La herida luminosa’, segueix el viatge d’uns adolescents a les Illes Balears a la recerca del sol.

Segons ha informat la conselleria de Cultura, més de 40 empreses del sector de l’audiovisual català seran presents a l’European Film Market (EFM). En el marc de les activitats que s’organitzen en el marc del Co-Production Market de l’EFM es presentaran diversos projectes de producció catalana. És el cas del llargmetratge en desenvolupament ‘Iván & Hadoum’ dirigit per Ian de la Rosa que forma part de la Selecció Oficial de Llargmetratges, i el projecte de sèrie de ficció ‘El fill del xofer’ d’Isaki Lacuesta, Isa Campo i Cristóbal Garrido que participarà en el Co-Pro Series.

Publicitat

D’altra banda, sis professionals catalans formen part de la selecció de Berlinale Talents, el programa de desenvolupament del talent del festival. Es tracta de ‘Harta’ de Júlia de Paz, que participarà en la secció de desenvolupament de guions Script Station, amb l’adaptació al llargmetratge del curtmetratge homònim, que recentment ha estat guardonat amb el Premi Gaudí al Millor curtmetratge.

Juntament amb Júlia de Paz, els professionals Mikel Gurrea, Ricard Balada, Agnès Pique, Álvaro Gurrea i Helena Vilaplana estaran presents a les activitats de Berlinale Talents.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes