Per què fa vaga Metges de Catalunya?

Un 79% del personal convocat ha secundat l'aturada a l'atenció primària i un 73% als hospitals, segons el sindicat

Metges de Catalunya (MC) ha fet un pas endavant per posar remei a la “davallada sense fre” en què es troba el sistema català de salut i ha donat el tret de sortida a un nou cicle de mobilitzacions del col·lectiu mèdic que començarà amb dues jornades de vaga total els dies 25 i 26 de gener de 2023. L’aturada, a la qual estan cridats a adherir-se els 25.000 facultatius que treballen al Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT), arriba després dels diferents crits d’alerta llançats per l’organització sobre la degradació de la sanitat pública que “no han tingut una resposta decidida i concreta” per part l’Administració. MC ha assegurat que les reivindicacions que formula són un “helicòpter de rescat” per garantir la supervivència del sistema, que es veu “greument amenaçat” per la “desafecció dels professionals mèdics” i la “nul·la capacitat de captar i retenir les noves generacions de facultatius”.

Publicitat

Metges de Catalunya xifra en un 75% el seguiment de la vaga de facultatius durant les primeres hores

Metges de Catalunya ha xifrat en un 75% el seguiment de la vaga durant les primeres hores d’aquesta jornada reivindicativa dels facultatius. L’aturada ha començat a les 8.00 hores i hi estan cridats 25.000 facultatius de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat). Per àmbits assistencials, el seguiment ha estat del 79% a l’atenció primària i del 73% als hospitals. Per províncies, s’ha arribat a un 77% dels facultatius aturats a Barcelona, un 75% a Tarragona, un 72% a Lleida i un 77% a Girona. La d’aquest dimecres és la primera de les dues jornades de vaga convocades per Metges de Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes