El Sindicat d’Habitatge carrega contra l’Ajuntament de Barcelona a quatre mesos de les eleccions

Denuncia que el govern de Colau incompleix l'acord que va aturar un desnonament el 2019

El Sindicat d’Habitatge de Raval i Casc Antic ha acusat l’Ajuntament de Barcelona d’incomplir l’acord al que es va arribar en el cas del desnonament aturat el 2019 al número 99 del carrer Hospital, en mans de Blackstone. L’acord va permetre contractes de lloguer social per a set famílies del bloc. Com a part de la negociació, el consistori havia d’assumir el pagament d’una part en el cas de famílies que no arribessin al preu acordat tot i aportar un màxim del 30% dels seus ingressos. Des del Sindicat asseguren que l’Ajuntament ha deixat de pagar la part que li pertocava i ha tingut reunions amb Blackstone “a esquenes” del sindicat. El fons hauria iniciat un procés judicial per desnonar les famílies i ja hi hauria un avís de desnonament.

Publicitat

De les nou unitats familiars que hi havia al bloc, les dues menys vulnerables van trobar un altre allotjament i les altres set van acordar quedar-se en sis pisos del bloc per 700 euros mensuals, per sota del preu del mercat, però cada família havia de pagar com a màxim un 30% dels seus ingressos. El que faltés per arribar als 700 euros ho havia de pagar el consistori, que va fer mediació entre les parts.

Segons explica el Sindicat en un comunicat, una de les veïnes ja té data de desnonament obert a partir del 14 de febrer. Per tot plegat, ha anunciat que reprendran la lluita contra l’Ajuntament i contra Blackstone per renegociar els lloguers de totes les famílies i garantir que es queden al barri en pisos dignes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes