Gerard Piqué, punt final

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Avui sí, Gerard Piqué s’ha acomiadat definitivament del futbol professional després de formar part d’una convocatòria exacta a la llista de l’últim partit de Lliga davant l’Almería a l’Spotify Camp Nou, en el qual Piqué va rebre l’homenatge de l’afició culer després d’anunciar la seva imminent retirada. El tret de sortida va ser el dijous a la tarda, amb la publicació de l’anunci, i el punt final ha estat en la victòria del Barça al Sadar per 1-2 davant Osasuna. El central blaugrana, en xiular el descans del partit, se n’ha anat a buscar Gil Manzano dins del terreny de joc per demanar-li explicacions sobre unes decisions que no han agradat gens a Piqué, que li ha recriminat al col·legiat i ha acabat expulsat. Així doncs, no ha dubtat a exercir de portaveu fins a l’últim dia.

L’anunci i el vídeo

Fa anys que al cap de Piqué hi ronda la possibilitat de deixar el Barça, però cada temporada acabava amb el convenciment de veure’s preparat per a seguir una més. Aquesta ha estat la definitiva, puix que el terreny esportiu i el personal van provocar que el central de la Bonanova es veiés empès a prendre la decisió a mitja temporada amb un vídeo fet al marge del Club i que va mantenir en secret fins pocs minuts abans de la seva publicació. De fet, no li ho va comunicar a Laporta. Tampoc a una plantilla amb la qual havia anat a sopar el dia anterior, tot i que algun integrant veterà ja sabés alguna cosa.

Es tracta d’un vídeo totalment adreçat al soci, a l’aficionat identificat plenament amb el Barça. Deixa ben clar com i des de quan estima el Barça, deixant de banda qualsevol moment que hagi viscut com a jugador. De fet, no apareix cap moment del Gerard Piqué professional, i això que ho ha guanyat absolutament tot. Un autèntic acte de campanya.

Així doncs, des del punt de vista comunicatiu, és evident que hi havia una gran estratègia empresarial amb una bona feina al darrere de l’equip de Kosmos. Hi ha un petit detall tècnic destacable, quan diu “Aquest dissabte serà el meu últim partit al Camp Nou”. En aquest cas, es nota que es tracta d’un tall gravat en un moment diferent del de la resta de la gravació. El vídeo ja estava preparat i alguna cosa va empènyer a publicar-lo abans de l’aturada pel Mundial; un fet que lliga també amb la resolució del conflicte personal que mantenia amb la cantant Shakira. L’exparella ha conciliat aquest dimarts després d’una trobada de gairebé dotze hores de negociacions.

L’homenatge

El guió musical va ser escollit pel mateix central blaugrana. Mantejat pels companys i amb una volta d’honor sota els compassos d’un guió musical abanderat per Camins, de Sopa de Cabra; la cançó que el mateix jugador va desitjar que sonés mentre se l’acomiadava.

Malgrat marxar amb l’orgull ferit, durant la seva última nit com a jugador al Camp Nou va voler deixar de banda qualsevol entrebanc que s’hagi pogut trobar en el camí de la resolució del conflicte laboral i personal amb protagonistes importants com el president Laporta, Mateu Alemany o el tècnic Xavi Hernández. Com és lògic, amb la decisió també ha evitat malmetre i perjudicar la seva imatge, però la raó principal és la de treure’s un pes de sobre per tal de tornar a recuperar el somriure.

Camins, que ara s’esvaeixen. Camins, que hem de fer sols.

El futur professional

Primer de tot, caldrà definir si s’acaba duent a terme la roda de premsa de comiat tan desitjada per Joan Laporta, tot i que Piqué creu que ja s’ha ben explicat. De fet, va voler deixar evident que és un “fins aviat” i no un adeu.

Veurem què acabarà succeint, però el que és segur és que algun dia voldrà ocupar el càrrec que actualment ocupa Laporta. Anteriorment, hem comentat que el vídeo serveix de teloner d’una possible campanya electoral. La mirada a la Llotja President Sunyol parla per si mateixa. Malgrat tot, segons els Estatuts, han de passar un mínim de dos anys perquè Piqué sigui presidenciable. També que l’estructura li permeti tornar com a presidenciable i no com a accionista. De fet, ja té el lema preparat: “Visca el Barça. Sempre”.

615 partits, 14 temporades, 30 títols i una quantitat innumerable de moments inoblidables que el converteixen en un personatge transcendent. Tal com comenta Adrià Lúria al darrer pòdcast de ‘Desobediència Cruyffista‘, Gerard Piqué és “la persona que ha obert les portes al culer a desacomplexar-se i a mirar de tu a tu al madridisme“.

- Publicitat -