Aragonès admet que fia la independència a la negociació amb l’Estat

"El dia que Catalunya sigui independent serà perquè hi haurà hagut una negociació amb el govern espanyol"

Publicitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que “el dia en què Catalunya sigui un estat independent serà perquè prèviament hi haurà hagut una negociació amb el govern espanyol”. Ho ha dit en una entrevista amb el setmanari ‘El Temps’ en què ha afirmat que “la independència de Catalunya acabarà sent reconeguda per la comunitat internacional amb una taula de negociació, com ho han estat totes les independències reconegudes”. Per això, ha defensat la taula de diàleg amb l’Estat malgrat l’oposició de JxCat a l’espai.

Davant de les crítiques del seu soci a la Generalitat, ha assenyalat que “els acords de la taula són acords del Govern” i que el primer punt de l’acord per governar amb JxCat “és que s’obri un procés de negociació amb l’Estat”. “Hi ha una formació política que dóna suport al Govern que va decidir no participar-hi. Ho respecto, però els acords són del Govern, perquè són acords encapçalats pels dos presidents”, ha insistit. A més, ha demanat a JxCat que plantegi “alternatives amb passos concrets” al diàleg.

Preguntat pels pressupostos de l’any vinent en plena crisi energètica i inflacionista, Aragonès ha garantit que seran “molt expansius” i ha augurat que els ingressos de la Generalitat superaran els 3.100 milions d’euros. “La previsió d’ingressos del proper any és molt gran”, ha indicat, per la liquidació de les transferències de fa dos anys, que sumen prop de 2.000 milions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca