Igualtat i Feminismes finançarà la Xarxa SAI LGBTI de les comarques barcelonines amb gairebé 5 M€ fins al 2025

La partida destinada al període 2022-2025 multiplica per més de sis la de l’etapa anterior a la vegueria de Barcelona.

Publicitat

El Departament d’Igualtat i Feminismes finançarà amb 4.859.300,12 euros la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de la vegueria de Barcelona durant el període 2022-2025. La xifra multiplica per més de sis els aproximadament 750.000 euros de l’etapa 2018-2021, i reflecteix el compromís del Govern amb la consolidació de la Xarxa SAI LGBTI.

Els Serveis d’Atenció Integral (SAI) es van començar a desplegar l’any 2017, en compliment de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Són serveis que ofereixen informació i atenció a persones LGBTI+ i als seus entorns, i proporcionen suport a l’hora de tramitar determinats procediments administratius o denunciar vulneracions de drets. Les tècniques i tècnics dels SAI també acompanyen els ens locals en el disseny, implementació i avaluació de polítiques públiques LGBTI+. En aquests moments, la Xarxa està formada per 111 SAI distribuïts arreu de Catalunya.

La Xarxa SAI LGBTI és un clar exemple de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i les administracions locals i comarcals en matèria de garantia dels drets humans. L’increment pressupostari aprovat fins a 2025 fa palesa la vocació municipalista del Govern, i estableix un marc de cooperació per a l’impuls de polítiques públiques LGBTI+ arreu del país.

El finançament, que es transferirà als ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i als consells comarcals, s’invertirà de manera prioritària en la contractació de personal tècnic especialitzat. El pressupost aprovat preveu, per als ajuntaments, la subvenció del 70% d’una tècnica o tècnic a jornada completa en condicions salarials equiparables a les del sector públic; pel que fa als consells comarcals, es finançarà el 100% de la contractació.

Publicitat

La partida destinada a la vegueria de Barcelona no inclou la previsió de despesa que Igualtat i Feminismes transferirà a l’Ajuntament de Barcelona. En el cas de la capital catalana, el Departament ha optat per establir un acord bilateral de cooperació, que es donarà a conèixer en les properes setmanes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes