eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Arrenca el cicle de formacions per millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci nocturn

  Igualtat i Feminismes ha posat en marxa sessions de divulgació i acompanyament per als ens locals i les entitats que gestionen Punts Liles.

  Aquest dilluns ha arrencat la primera de les accions formatives que el Departament d’Igualtat i Feminismes ha posat en marxa per millorar la prevenció de les violències sexuals en l’oci nocturn. Amb l’arribada de l’estiu, i l’increment de concerts i festes majors, el Departament ha volgut donar un impuls a les estratègies de prevenció, amb un cicle que proporciona eines i acompanya els ens locals i les entitats que gestionen Punts Liles.

  La formació s’estructura en tres blocs. El primer ofereix una aproximació a les violències masclistes en els espais d’oci nocturn i a les possibles estratègies de prevenció i d’actuació, entre les quals hi ha els Punts Liles. El segon se centra, específicament, en l’assessorament per a la creació o revisió de Punts Liles. Per últim, el tercer bloc s’enfoca a la coordinació d’agents i al funcionament dels circuits d’abordatge de les violències masclistes en els espais d’oci nocturn; es treballen els diferents rols i nivells d’implicació, així com les tasques imprescindibles per a la sensibilització, detecció i actuació.

  Publicitat

  Cada bloc correspon a una sessió formativa, de la qual se celebraran diferents edicions. Per tal de potenciar el treball en xarxa, i per poder aterrar millor les formacions a cada context, l’alumnat de les diverses sessions s’ha agrupat per territoris. Els dos primers blocs es desenvoluparan en format telemàtic, mentre que el tercer serà presencial i tindrà en compte les necessitats específiques dels micropobles. El cicle s’allargarà durant tot l’estiu, i es preveu que en total hi participi personal públic i membres d’entitats feministes de més de 150 municipis de Catalunya.

  Segons ha explicat el subdirector de Sensibilització i Prevenció del Departament d’Igualtat i Feminismes, Rubén Sánchez Ruiz, “l’objectiu d’aquest cicle és enfortir el treball en xarxa, tenint en compte l’adaptació dels Punts Liles a cada context”; per això, ha dit Sánchez, “les sessions s’ajustaran a la realitat local de tots els territoris de Catalunya”. A banda, el subdirector de Sensibilització i Prevenció ha puntualitzat que “més enllà d’acompanyar el disseny i el desplegament dels Punts Liles, les formacions busquen promoure la corresponsabilitat comunitària davant les violències sexuals i dotar el personal tècnic d’ens locals i d’entitats amb eines concretes per a l’abordatge de les violències sexuals i masclistes des d’una perspectiva comunitària”.

  Les formacions que s’han engegat aquest dilluns s’emmarquen en el Pla Estratègic Nacional de Prevenció de les Violències Masclistes, que es donarà a conèixer durant el primer trimestre de 2023. S’alineen també amb el nou Protocol Marc d’Abordatge de les Violències Masclistes, que es presentarà en les properes setmanes.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca