eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Investiguen Glovo i Delivery Hero per un presumpte càrtel en el sector del repartiment a domicili

  El regulador europeu antimonopoli va inspeccionar les instal·lacions del gegant alemany i de l'empresa catalana

  La Comissió Europea investiga Glovo i Delivery Hero per una possible infracció de l’article del Tractat de Funcionament de la Unió Europea que prohibeix els càrtels i les pràctiques comercials restrictives. Representants del regulador antimonopoli europeu van inspeccionar les instal·lacions del gegant alemany a Berlín i de l’empresa catalana a Barcelona, segons va avançar Reuters i ha confirmat l’ACN. Els oficials europeus anaven acompanyats dels seus homòlegs de les autoritats nacionals de competència competents. La investigació es refereix a “un suposat acord o pràctica concertada per compartir mercats nacionals per a la comanda i el lliurament en línia d’aliments, queviures i altres béns”, segons va indicar la Comissió en un comunicat.

  No hi ha cap termini legal per completar les investigacions, que dependran de la complexitat del cas.

  Publicitat

  Un cop coneguda la investigació, Glovo va assegurar que compleix “tots els requisits en matèria de competència establerts a la legislació vigent” i va afirmar que estan cooperant “activament” amb les autoritats. De la mateixa manera, l’empresa codirigida per Oscar Pierre i Sacha Michaud, recorda que “la investigació inicial no determina el resultat”.

  De la mateixa manera, Delivery Hero va apuntar “està completament compromès” a col·laborar amb el regulador europeu i va afegir que la investigació “no significa que la Comissió hagi conclòs que hi ha hagut una infracció de la llei de competència i tampoc determina el resultat”.

  Delivery Hero va prendre control oficialment de les accions de Glovo aquesta setmana, després que la junta d’accionistes aprovés la transacció anunciada a principis d’any. El gegant del repartiment alemany va acordar amb Glovo l’operació valorada en 2.300 milions d’euros.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca