Continua la tramitació per regular les cuines fantasma

El text, registrat pel PSC-Units, ha tirat endavant després que ERC i JxCat retiressin l'esmena de retorn

El Parlament continua la tramitació de la proposició de llei per a regular les cuines fantasma, també anomenades ‘dark kitchen’, vinculades a empreses que ofereixen àpats sense un establiment propi. La iniciativa, presentada pel PSC-Units, ha tirat endavant un cop ERC i JxCat han retirat l’esmena de retorn que havien presentat. El text estableix que s’ha de garantir que l’activitat compleix el plantejament urbanístic municipal i està sotmesa al règim de llicència ambiental quan les cuines estiguin fora de polígons industrials, situades a menys de 500 metres d’una zona residencial i ocupin una superfície superior als 200 metres quadrats.

Publicitat

El diputat del PSC-Units, Ferran Pedret, ha explicat que la norma “vol fer compatible una nova activitat econòmica amb la qualitat ambiental i de vida a les ciutats”. Ha assenyalat que l’activitat “ha crescut molt” cap a models “amb externalitats negatives”, com els fums, la concentració massiva de repartidors a la zona per recollir les comandes o l’augment de riscos i la generació de residus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes