Xavier Panés assumeix la presidència de la Cecot amb l’objectiu d’adequar els gremis empresarials al segle XXI

El líder de la patronal vallesana demana a les administracions treballar plegats per superar l’actual entrebanc econòmic

Publicitat

El nou president de la patronal vallesana Cecot, Xavier Panés, ha assumit aquest dimecres el càrrec en una assemblea extraordinària electoral que l’ha ratificat per unanimitat. Panés era l’únic aspirant a rellevar l’històric Antoni Abad, que posa fi a disset anys en el càrrec. Després de prendre possessió, Panés s’ha proposat “implementar” el pla estratègic iniciat durant el mandat del seu antecessor per tal “d’adequar els gremis empresarials a la realitat del segle XXI”. Panés també ha estés la mà a les administracions públiques per treballar plegats amb l’objectiu de revertir l’entrebanc econòmic actual, provocat per l’encariment de preus. “Si les empreses van bé, el país anirà bé”, ha sentenciat.

Tot i que la previsió econòmica per al futur més immediat “no és positiva”, Panés ha volgut enviar un missatge de “calma” al teixit empresarial. El nou president de Cecot assegura que se segueix treballant “més que mai” per seguir exigint als governants “que es posin a treballar”.

En aquest sentit, Panés defensa que sector públic i privat han de maniobrar “junts” per poder prendre “les millors decisions” perquè el futur sigui pròsper per a les empreses en el sentit més ampli, en al·lusió també als treballadors.

Sobre els plans interns de la Cecot per modernitzar els gremis empresarials, Panés afirma que no és un repte senzill i que caldrà abocar-hi “esforç, generositat i inversió”.

Publicitat

Al seu temps, el president sortint, Antoni Abad, ha defensat un relleu “lògic” a la presidència de la Cecot, després que l’any passat es renovés també el càrrec de secretari general, que ostenta actualment Oriol Alba. “Ara tocava la presidència”, ha dit Abad per posar fi a disset anys al capdavant de la patronal.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca