Ramon Bernades, amb un 10 a la selectivitat: “Faré Medicina perquè m’atrau posar la ciència al servei de les persones”

Amb la millor nota d'enguany, atribueix el resultat de les proves a un estudi metòdic de vuit hores diàries

Publicitat

Ramon Bernades és un dels dos joves que enguany ha arrasat a la selectivitat amb un 10 com a nota final. Alumne de l’Escola Pia de Sabadell, a partir del setembre preveu començar els estudis de Medicina a la Universitat Pompeu Fabra. “És una carrera que barreja moltes assignatures de ciències, i m’atrau la possibilitat de posar aquest coneixement al servei de les persones”, explica aquest jove de 17 anys, aclaparat pels mitjans de comunicació l’endemà de conèixer les notes que havia obtingut als exàmens. Preguntat per la clau de l’èxit de les proves, assegura que va ser “bàsic” establir un horari de vuit hores d’estudi fixes cada dia, especialment durant l’última setmana, “i seguir-ho al peu de la lletra”.

Bernades va assabentar-se de la nota ahir a mitja tarda, i aquest dimecres ha captat l’atenció de nombrosos mitjans de comunicació, un cop ha transcendit que ell i Marta Bernadet, de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), han estat els dos alumnes amb millor resultat a les proves d’accés a la universitat.

“Era conscient que havia fet una fase general bastant bona i m’esperava un 9 alt, però no pas un 10 rodó”, explica, des de l’aula on ha cursat segon de Batxillerat a l’Escola Pia de Sabadell. La notícia va arribar “amb molta alegria” als pares i al seu germà gran, i aquest cap de setmana té previst celebrar-ho de forma conjunta amb els avis, residents al Berguedà.

Per arribar al 10, Bernades considera que ha estat fonamental preparar-se “des de molt enrere”. “Calen hàbits que s’inculquen des que ets petit”, assegura, i assenyala especialment la importància de “llegir molt”. “És bàsic llegir sobre qualsevol matèria”, recalca, tot explicant que és molt aficionat a la lectura de ciència ficció. Hàbits a banda, admet que els dies previs als exàmens va ser especialment metòdic: “Em vaig marcar un horari de tres franges de matí i tarda, amb estones de descans entremig per sortir, jugar a bàsquet o anar a l’escola de música”.

Publicitat

Pel que fa al dia dels exàmens, recorda que va arribar al campus de Sabadell de la UAB “escoltant música motivacional”, amb certs nervis. “L’examen de castellà va ser el primer i vaig gestionar molt malament el temps, però a les següents proves ja estava més calmat”, relata. Menys plàcides, diu, van ser les proves addicionals de física i química, per la complexitat dels exercicis. Tot i les males sensacions, Bernades ha superat els dos exàmens amb un 8,5.

Amb el 10 com a nota final global a la butxaca i preveient que li quedarà una nota mitjana de 13,6 a l’hora d’accedir a la universitat, Bernades té clar que escollirà Medicina a la UPF. Explica que fa quatre anys que va decidir que apostaria per aquest camí, amb intenció de dedicar-se a la medicina assistencial. “Tot i que encara no sé per quina especialitat em decantaré”, apunta, mentre assegura que és “molt conscient” que té per davant deu anys d’estudi. “Crec que seran suportables”, bromeja.

Posant la mirada al futur, d’aquí més d’una dècada augura que estarà exercint com a metge en un hospital. “Sobretot espero estar treballant i ser autosuficient econòmicament”, recalca, ja que preveu que els propers anys els estudis li impediran disposar de suficient temps per treballar. “Espero que aquest sacrifici es pagui”, diu.

De moment, aquest estiu preveu gaudir de les vacances i d’un viatge a Islàndia planificat amb la família. També té clar que dedicarà les properes setmanes a gaudir de la companyia dels amics, ja que tem que la universitat els durà a una separació forçosa a partir del setembre. A banda dels estudis de Medicina, Bernades té en ment culminar els estudis de guitarra a l’Escola Creu Alta.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca