L’OTAN avisa que està “preparada” per una guerra “llarga” a Ucraïna

Diversos aliats anuncien noves entregues a Zelenksi, que reclama 5.000 milions de dòlars mensuals d'ajudes

Publicitat

L’OTAN avisa que està “preparada” per una guerra “llarga” a Ucraïna. El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha explicat en una roda de premsa posterior a la primera sessió de la cimera a Madrid que diversos aliats han promès més armament a Kíev per lluitar contra els atacs militars russos. Segons Stoltenberg, Alemanya, Noruega i els Països Baixos, entre d’altres, han anunciat durant la reunió que enviaran més equipament militar a Ucraïna. A l’inici de la cimera, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha intervingut per videoconferència demanant ajuda econòmica als aliats. “Necessitem 5.000 milions de dòlars al mes”, ha concretat.

El president ucraïnès ha recordat que malgrat les sancions, Rússia continua rebent 1.000 milions d’euros diaris per la venda del petroli, mentre que Ucraïna té “dèficit”. “No tenim petroli ni gas, i necessitem prop de 5.000 milions de dòlars al mes” com a aportació “fonamental” per “defensar-nos”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes