Igualtat inverteix dos milions d’euros en la consolidació de la Xarxa SAI a les comarques gironines

Aquesta inversió suposarà una consolidació del projecte en els pròxims quatre anys fet que es traduirà en una millora del servei, de les condicions de treball i dels recursos disponibles.

El líder del PSC-Units, Salvador Illa, ha traslladat al president del Govern, Pere Aragonès, una proposta dels punts que caldria tractar en una taula de partits catalans. El dirigent socialista havia tornat a demanar aquest dimecres, durant la sessió de control al Govern, al Parlament, obrir “un diàleg entre catalans”. Aragonès li ha replicat que fixi “una proposta de temes”. Illa li ha fet arribar un document amb 43 punts sobre polítiques per la prosperitat, un finançament just i la millora de l’autogovern a Catalunya, que ja li va presentar al febrer. Ho acompanya d’una carta en què lloa el diàleg com a “instrument” per “bastir consensos, construir acords i avançar solucions compartides”.

Publicitat

Illa ha remès a Aragonès el document que li va entregar en una trobada al Palau de la Generalitat, el 16 de febrer. El primer secretari del PSC reclama obrir el debat sobre el sistema de finançament, desplegar “tota la potència competencial” de l’Estatut i impulsar una llei electoral catalana.

“Com a president, li correspon a vostè liderar aquest diàleg”, suggereix Illa en la carta enviada aquest dimecres. I assenyala que en la primera reunió caldria “abordar la metodologia de treball i els temes a tractar-hi”.

Durant la sessió de control, Aragonès també ha remarcat a Illa que suposaria “un pas endavant” resoldre el conflicte polític amb el suport del PSC. Encara no hi ha data fixada per a celebrar una nova reunió de la taula de diàleg.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes