4 motius per anar al Feslloc 2022

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Després de dues edicions eclipsades per la pandèmia, el Feslloc torna amb un dels seus cartells més emblemàtics dels últims anys. Els pròxims 7, 8 i 9 de juliol, els carrers de la localitat castellonenca de Benlloc (la Plana Alta) s’ompliran d’alegria, xarangues, rialles, música i molt de comboi. Et donem algunes raons perquè no et perdes aquesta edició del festival amb millor ambient del País Valencià.

El cartell

El cartell del Feslloc concentra els grups de moda de l’escena valenciana, i els reparteix al llarg dels tres dies de festival. Enguany, com a principals novetats, està l’esperada actuació de les Tanxugueiras i el Riure’s en valencià, capitanejat per Maria Juan, ben acompanyada per Cabrafotuda i Saray Cerro. L’esperat retorn dels Smoking Souls i els Auxili també és un dels principals reclams. Tot plegat en un festival que enguany incorpora a artistes com Ginestà, Aina Palmer o Esther, acompanyats d’altres habituals com Xavi Sarrià, La Fúmiga, Tesa, El Diluvi o Ebri Knight.

L’ambient

Front altres festivals més massius i plens de gent, el Feslloc té un ambient amable i inclusiu. Des de l’equip d’Escola Valenciana i l’Associació Feslloc es treballa de valent per aconseguir un ambient proper, de bon rotllo i quasi familiar. El Feslloc és un festival on tothom és benvingut, on les ganes de passar-ho bé i compartir s’imposen a la individualitat d’altres festivals. Això sí, per sort o per desgràcia ací sí et pots trobar al teu ex si és del rotllo!

Un festival autocentrat

Una de les coses que més ens agraden del Feslloc és la seua visió autocentrada. I és que, des de la majoria dels artistes fins molts dels assistents, activitats i convidades tenen una visió feta des de i per al País Valencià. I això contrasta molt amb altres festivals, on qüestions econòmiques queden molt per damunt de la necessitat de crear comunitat. Per damunt de fites on trobar-nos, pensar-nos i repensar-nos com a Poble. I, això, en el Feslloc, sempre s’agraeix.

La comunió amb l’entorn

Front altres festivals que destrueixen l’entorn on es fan, el Feslloc s’organitza amb l’Ajuntament de Benlloc i hi participen persones del poble. La idea és combinar festa i lluita i, alhora, reivindicar l’espai rural com un indret viu, obert i que es pensa a sí mateix. Alhora, actes com els passacarrers amb xaranga omplen de vida els bars del poble. A més a més, la preocupació per la neteja dels voluntaris contrasta amb imatges no tan agradables d’altres festivals quan arriba l’hora del comiat.