Es tripliquen en una setmana els pacients ingressats amb covid l’Alt Penedès i el Garraf

El Consorci Sanitari constata una "explosió insòlita" de casos i es mostra expectant als efectes de Sant Joan

Publicitat

Els pacients ingressats per covid-19 als hospitals de l’Alt Penedès i el Garraf s’han triplicat en una setmana. Ara fa set dies, el Consorci Sanitari registrava 18 ingressos per aquesta patologia, mentre aquest dilluns en són 57. D’aquests, 42 estan al Garraf: 39 a Sant Camil, a Sant Pere de Ribes, i 3 a Sant Antoni Abat, a Vilanova. Els 15 restants estan ingressats a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca. “A excepció de la primera onada, mai havíem tingut una explosió de casos com aquesta”, adverteix la directora d’Operacions Assistencials del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, Olga Farré. L’ens es mostra expectant als efectes que tindran els propers el pont de Sant Joan i les Festes Majors de Sant Pere de Ribes.

Farré detalla que els pacients amb covid detectats l’última setmana es diferencien, principalment, en dos perfils. Per una banda, hi ha diversos pacients que es visiten a Urgències i no presenten símptomes greus. De l’altra, hi ha nombrosos casos de persones majors de 70 anys “amb diverses patologies prèvies que la covid fa descompensar”. “No veiem gaires casos de pacients amb neumonia bilateral, com fa dos anys, però sí molts malalts crònics descompensats als quals la covid els alenteix la recuperació”, precisa.

Al mateix temps, Farré apunta que la setena onada està impactant directament a la plantilla sanitària del consorci, formada per 1.800 professionals. Entre els tres hospitals, explica, hi ha 70 sanitaris de baixa per covid. Recorda que, durant l’onada del desembre, van tenir un pic de 120 treballadors de baixa per coronavirus després de varies setmanes d’expansió de contagis. Davant el ritme actual de pacients positius, Farré tem que es pugui igualar o superar aquell pic.

Des de l’ens mostren “molta preocupació” pel ritme en què es troba la pandèmia i avisen que “potser caldrà reorganitzar l’activitat quirúrgica, les consultes i les proves complementàries”. De moment, però, no està previst modificar les mesures actuals relacionades amb les visites que poden rebre els pacients ingressats als hospitals.

Publicitat

Farré fa una crida a la ciutadania a “aplicar el sentit comú i les mesures apreses després de més de dos anys de pandèmia”. Tot i reconèixer que, a grans trets, els casos positius de les noves variants de covid es desenvolupen “amb símptomes de refredat compatibles amb la vida normal”, demana a la població mantenir la higiene de mans “i no exposar-se a situacions que se sap que són de risc”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca