El TC anul·la la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig al Parlament

La Mesa abordarà la decisió aquest dimarts al matí abans del ple

Publicitat

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la delegació del vot al Parlament de l’exconseller de Cultura i actual diputat de JxCat Lluís Puig, exiliat a Bèlgica des del 2017. Arran d’un recurs del líder del PSC Salvador Illa el tribunal anul·la l’acord de la presidència de la cambra del 25 de març de l’any passat que admetia la sol·licitud de Puig de delegar el seu vot. També anul·la l’acord de la Mesa de l’endemà que confirmava la delegació de vot. Segons el tribunal, els dos acords van vulnerar el dret del PSC i altres diputats a exercir funcions representatives i dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants.

La Mesa del Parlament abordarà la decisió del TC durant la reunió de demà a les 9 hores, abans de l’inici del ple de la tarda, segons fonts de la Presidència consultades per l’ACN. Puig és portaveu de Junts a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) i membre de la Comissió de Cultura de la cambra.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca