Comença la inscripció dels cursos de català d’estiu del Consorci per a la Normalització Lingüística

El CPNL ofereix més de 170 cursos intensius per aprendre català de nivell inicial i bàsic

Publicitat

Avui comença la inscripció dels cursos intensius d’estiu que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Les inscripcions es poden fer presencialment a la xarxa de centres, serveis i oficines del CPNL o en línia a través de la plataforma d’inscripció i tràmits que s’ha obert , 27 de juny, a les 9 hores i es tancarà el 30 de juny a les 20 hores.

El CPNL ofereix 174 cursos intensius per començar a aprendre català, és a dir, dels nivells inicial i bàsic que s’orienten a persones que no tenen cap noció o tot just comencen a aprendre la llengua catalana. En total, s’ofereixen 3.690 places. Aquests cursos d’estiu són majoritàriament en la modalitat presencial i s’impartiran durant el mes de juliol, tot i que també n’hi haurà algun a l’agost. Les persones interessades poden consultar el cercador web que permet trobar el curs, la localitat i la franja horària que més els convingui.

Els alumnes a qui s’adrecen dels cursos de nivell inicial (A1) són, principalment, persones que no coneixen l’alfabet llatí. A l’aula es treballen expressions quotidianes i frases molt simples que permetin interactuar d’una manera senzilla en converses molt bàsiques. Per la seva banda, els cursos de nivell bàsic (A2) permeten a l’alumne comprendre i utilitzar oralment i per escrit les frases i expressions més usuals en situacions comunicatives bàsiques quotidianes. El nivell bàsic s’estructura en tres graus de 45 hores, cadascun.

Al setembre, tots els nivells de català

Publicitat

Els 22 centres de normalització lingüística que integren el CPNL ja estan preparant l’oferta de cursos de tots els nivells (des de l’inicial fins al superior), que començaran durant el mes de setembre i que corresponen al primer trimestre del curs 2022-2023. A partir del 5 de juliol, les persones que es vulguin inscriure podran sol·licitar una prova de col·locació, requisit indispensable per a nous alumnes, si no es disposa d’un certificat oficial de català o no s’ha realitzat una prova de col·locació en els últims dos anys. A través del web del cpnl.cat i de les xarxes socials es donaran a conèixer les dates de la d’inscripció al setembre i la informació sobre el procés i la documentació que cal aportar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes