Acusen una regidora de l’Hospitalet d’obligar a retirar una bandera LGTBI+ de la festa del barri Pubilla Cases

L'entitat L'HOrgull afirma que també s'han "obviat o amagat" activitats reivindicatives del programa

Publicitat

L’associació pro defensa dels drets del col·lectiu LGTBI+ de l’Hospitalet de Llobregat L’HOrgull ha acusat la regidora dels districtes IV i V de l’Ajuntament, Lola Ramos, d’obligar a retirar una bandera del moviment de la festa del barri Pubilla Cases. En un comunicat, l’entitat assegura que ha denunciat el cas davant la Síndica de Greuges del municipi, Merche García. Els fets van tenir lloc el divendres 17 de juny quan, segons la plataforma, Ramos va “exigir” que es retirés la bandera de l’escenari de la festa “al·legant que s’havien rebut queixes”. Alhora, l’associació ha alertat que algunes de les activitats reivindicatives i “sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere” s’han “obviat o amagat” de la difusió de la festa.

Segons Javier Garrigós, president de L’HOrgull, Ramos va explicar-los que algunes persones havien considerat que les activitats i la bandera LGTBI+ eren “inadequades”. “No entenem com en un moment on les agressions LGTBI-fòbiques no deixen d’augmentar, i els discursos d’odi que promou l’extrema dreta són una de les nostres principals preocupacions, Ramos opta per donar suport a aquests discursos i no donar visibilitat al col·lectiu”, ha afegit Garrigós.

A parer de l’entitat, els fets són “intolerables”, per la qual cosa acusa Ramos de “contribuir a la vulneració de drets i llibertats fonamentals”. Alhora recorda que el ple de l’Ajuntament ha aprovat mocions i declaracions institucionals “reivindicant la lluita del col·lectiu”, i subratlla que “les actituds” de la regidora van “en contra del consens i els acords aprovats”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca