El govern espanyol preveu treure 8.000 tones de cereal d’Ucraïna entre el juliol i el setembre

L'executiu espanyol preveu que la xifra augmenti a partir de l'agost fins a 6.000 tones

Publicitat

El govern espanyol preveu poder treure per via ferroviària 8.000 tones de cereal d’Ucraïna entre el juliol i el setembre. Davant el bloqueig rus dels ports, Espanya i altres països europeus posaran en marxa a partir del 15 de juliol un pla per treure el cereal d’Ucraïna a través d’una ruta en tren, segons apunten fonts de Moncloa. L’estratègia preveu que Ucraïna porti el cereal a la ciutat fronterera de Poznan, a Polònia, d’allà anirà per una ruta que passarà per Alemanya, Luxemburg, França i finalment Espanya, on s’emmagatzemarà en sitges, principalment de la costa mediterrània. Les mateixes fonts apunten que algunes de les sitges on es podria emmagatzemar el cereal ucraïnès podrien ser a Barcelona o Tarragona.

El govern espanyol preveu treure 600 tones de cereal ucraïnès al juliol en una fase pilot de la initiativa i que a partir de l’agost la xifra escali cap a les 5.000 i 6.000 tones al mes.

Es tracta d’un pla públicoprivat que segons fonts de Moncloa té un cost “molt petit”. És la segona iniciativa per treure cereal d’Ucraïna per via ferroviària. Alemanya ja en té una en marxa.

Es calcula que hi ha unes 20 tones de cereal bloquejat a Ucraïna.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca