Puigneró li dona un toc d’atenció a Aragonès

"Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions al Congrés", diu el vicepresident

Publicitat

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha assegurat que demanarà “explicacions” al president de la Generalitat, Pere Aragonès, sobre la reunió amb el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que està previst que se celebri abans de les vacances d’estiu. La trobada entre els dos presidents és un dels acords al que van arribar la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños en la reunió que van tenir a la Moncloa. “Demanaré les pertinents explicacions al president Aragonès sobre la reunió amb Sánchez perquè no tenim cap informació, només sabem que es produirà però no sabem ni quan ni l’ordre del dia”, s’ha queixat Puigneró, que ha afegit que es va assabentar de la trobada de presidents a través de la roda de premsa de Vilagrà.

D’altra banda, el vicepresident també ha fet una crida als diputats independentistes al Congrés a no donar suport a les iniciatives del govern espanyol a la cambra. “Amb el govern del PSOE calen menys reunions i més fer perdre votacions al Congrés, malauradament és l’únic diàleg que entén Sánchez”, ha explicat.

Puigneró ha lamentat que la reunió s’hagi celebrat tot i que el Govern va anunciar en un acte al Palau de la Generalitat que es congelaven les relacions amb l’executiu espanyol fins que no hi hagués “explicacions i dimissions” pel ‘Catalangate’. “Vull entendre que aquesta reunió no ha servit per iniciar un procés de descongelament amb el govern de l’Estat perquè no hi ha cap element que ens faci veure que les relacions s’han de descongelar, al contrari”, ha remarcat.

En aquest sentit, ha assenyalat que el darrer mes “no només no hi ha hagut ni explicacions ni dimissions” sinó que tampoc “s’ha aturat l’ofensiva contra el català” i s’ha fet públic el baix nivell de compliment de les inversions de l’Estat a Catalunya. “Les bones paraules estan molt bé però només reaccionen quan perden votacions al Congrés”, ha insistit.

Publicitat

Puigneró ha remarcat que si s’acaba fent la reunió entre Sánchez i Aragonès ha de servir perquè hi hagi explicacions i dimissions perquè “no pot semblar que amb aquest tipus de reunions es descongelen les relacions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca