El català als videojocs: una partida per guanyar

El Departament de Cultura organitza la primera taula rodona i tindrà lloc el 12 de juliol a les 18 hores, a les Cotxeres del Palau Robert

La Secretaria de Política Lingüística, amb el suport de la Direcció General de Cultura Digital, organitza la primera taula rodona “El català als videojocs: una partida per guanyar”, que tindrà lloc dimarts 12 de juliol a les 18 hores, a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Al web vdjoc ja hi ha disponible el  formulari d’inscripció.

Publicitat

F. Xavier Vila, secretari de Política Lingüística, i Marisol López, directora general d’Innovació i Cultura Digital, obriran la trobada, que pretén impulsar el debat entre experts vinculats al món dels videojocs, per analitzar el panorama actual i reflexionar al voltant de les millors opcions per incrementar el català en aquest sector estratègic.

Conduïda per la periodista Mariola Dinarès, la taula rodona planteja un primer bloc sobre indústria i consumidors i un segon bloc sobre les comunitats de jugadors. Com a ponents, hi intervindran Marc Angrill, comissari de Nova Pantalla i director de Lúdica; Roger Mitats, director de 3DNassos; Gina Tost, vicepresidenta de DeviCAT i directora europea d’IGG; Mariona Valls, cofundadora de Mango Protocol; Roger Baldomà, creador de Va de Jocs; Maria Casaña (Desa), col·laboradora de Gaming.cat; Francesc G. Parisi, creador del Projecte Ce Trencada, i Norman López (LópezNorman44) i Laia Nerín (GufoLove), jugadors en directe en català a Twitch.

La sessió té cabuda en el marc de l’exposició “Nova pantalla. El videojoc a Catalunya”, organitzada per la Direcció General de Difusió, que té l’objectiu de posar en valor tots els elements que giren al voltant de l’univers videojoc: l’entreteniment, la creació artística, l’economia i les finances, els estudis universitaris i els cicles formatius, la indústria, la tecnologia i altres aspectes socioculturals. La mostra es podrà visitar a Palau Robert fins al 4 de setembre.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes