S’incrementa fins a més d’un 97% la tria d’enunciats en català a les PAU

Els estudiants havien d'omplir un full autocopiatiu que garantia l'anonimat especificant en quina llengua volien rebre els enunciats dels exàmens

Publicitat

El percentatge d’alumnes que trien els enunciats en català a la prova d’accés a la universitat (PAU) s’incrementa fins al 97,2%, mentre que tan sols un 2,8% va sol·licitar-ne la versió en castellà. En les proves que es van celebrar la setmana passada, els estudiants podien decidir en quina llengua volien rebre els enunciats dels exàmens mitjançant un full autocopiatiu que garantia l’anonimat.

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha expressat la seva satisfacció per aquestes dades i ha dit que “el català és la llengua de les PAU i ho continua sent malgrat les interferències que s’han produït, perquè ha augmentat fins al 97% el percentatge d’estudiants que trien el català en els enunciats”. Geis ha demanat “que es deixi d’interferir en l’educació i en la universitat amb la llengua, creant conflictes inexistents. Seguirem defensant que el català és la llengua pròpia de Catalunya, amb la mirada oberta al món”.

En aquesta mateixa línia, cal recordar que el darrer dia de les PAU es va realitzar una prova per testar dues tecnologies que permeten la tria d’opcions de manera anònima i més eficient basades en tecnologia de codis QR i tecnologia de geolocalització a espais interiors per Bluetooth en la distribució de l’idioma dels enunciats. Aquesta prova de concepte ha estat desenvolupada a petició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per l’Àrea TIC del Departament de Recerca i Universitats en col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca