El Govern tira pel dret i manté la seva candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern

Vilagrà critica que l'executiu aragonès "ha torpedinat" el projecte i lamenta el "silenci clamorós" d'Iceta

Publicitat

El Govern manté la candidatura per als Jocs Olímpics d’hivern després que el Comitè Olímpic Espanyol hagi descartat el projecte pel qual treballaven de cara al 2030 conjuntament amb l’executiu aragonès. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que aquest dilluns s’ha trobat amb el president del COE, Alejandro Blanco. Vilagrà ha lamentat que l’acord tècnic ha estat “torpedinat” pel govern de Lambán i s’ha queixat del “silenci clamorós” del ministre Miquel Iceta. La consellera ha dit que el Govern “està preparat” i que “tècnicament és possible que presenti candidatura liderada només per a Catalunya”. Per això treballen una proposta i la validaran territorialment mitjançant la Comissió Territorial de Jocs Olímpics.

En aquesta Comissió Territorial hi ha representants els alcaldes del Pirineu que serien amfitrions d’alguna de les proves de l’esdeveniment, i també consells comarcals. Quan la proposta estigui presentada tècnicament, aleshores la presentaran al COE perquè l’elevi al Comitè Olímpic Internacional (COI).

Vilagrà ha insistit que el Govern “no vol perdre aquesta oportunitat” que representen els Jocs d’hivern. També s’ha preguntat per què cal esperar al 2034. De fet, així li ha traslladat a Blanco. Amb tot, Vilagrà ha reconegut que “per calendari” potser no és possible fer-ho el 2030, però que a ella li toca “expressar-ho” en aquests termes.

La consellera ha evitat explicar les raons per les quals el COE ha pres aquesta decisió i ha deixat els arguments per a Blanco, que dimarts a les set de la tarda oferirà una roda de premsa. Ell “explicarà els termes en què es produirà l’agenda olímpica els pròxims anys”, ha dit Vilagrà, que ha recordat que ja es va avalar la possibilitat que Catalunya pogués presentar una candidatura en solitari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca