Ja hi ha data per conèixer les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio

La CCMA les preveu nomenar "abans de finals de setembre"

Publicitat

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) preveu nomenar a finals de setembre les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio. Així ho ha avançat la presidenta del consell de govern, Rosa Romà, a la comissió de control al Parlament aquest divendres. En aquest sentit, reconeix que ho faran “tan aviat com sigui possible” i, tenint en compte la coincidència amb l’estiu, el calendari és ajustat. Alhora, ha garantit que es prenen “molt seriosament” preservar la identitat tant dels candidats que optin a la plaça com de la comissió de valoració per evitar que rebin pressions durant el procés de tria. El termini de presentació de candidatures es va tancar dilluns passat.

El consell de govern de la CCMA va publicar el 27 d’abril les bases per a la convocatòria del procediment de selecció de candidats als càrrecs de director o directora de TVC i Catalunya Ràdio. La publicació va coincidir amb el relleu dels fins llavors directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo així com els caps d’informatius de TVC, David Bassa, i de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, a qui se’ls van assignar noves funcions. Entre els requisits, es demanen més de cinc anys d’experiència directiva o de gestió en mitjans, empreses del sector audiovisual o indústries creatives.

Segons les bases, les noves direccions dels mitjans hauran d’assumir “l’objectiu global de reforçar les missions de servei públic a partir d’un projecte de gestió que abasti els reptes i les necessitats actuals i de futur, com a productors de continguts de qualitat i difusors multiplataforma d’aquests continguts”.

Entre els requisits i el perfil que es demana a les candidatures, destaquen estar en possessió d’una titulació oficial universitària superior (doctorat, màster, grau, llicenciatura, enginyeria, arquitectura); disposar de més de cinc anys d’experiència directiva i/o de gestió als mitjans de comunicació i/o en el sector audiovisual i/o en indústries creatives; així com tenir coneixement de les llengües oficials de Catalunya i de l’anglès, amb nivell alt de comprensió i de parla. També s’exigeix un projecte com a proposta de model estratègic i d’objectius per a l’organització, la gestió i l’actuació del mitjà, d’innovació i de transformació digital.

Publicitat

La CCMA ja va dir en aquell moment que vetllaria per la confidencialitat de la participació de les persones candidates que es presentin al procés de selecció, de manera que només es farà públic el nom de les persones escollides, juntament amb el projecte presentat com a proposta de model estratègic i d’objectius.

Per a la valoració de les propostes presentades, el consell de govern es dotarà d’una comissió de valoració formada per sis persones independents de prestigi reconegut al sector audiovisual, escollides per unanimitat del Consell. Com a mesura de protecció de la seva independència i confidencialitat, els membres de la comissió no es donaran a conèixer fins a la resolució del procediment de selecció.

El contracte serà temporal per un període inicial de quatre anys, que es prorrogarà automàticament per dos períodes de dos anys cadascun. Les bases també assenyalen que la retribució serà equiparable a la dels càrrecs d’alta direcció de la CCMA.

Disculpes a Lorena Roldán

En la mateixa comissió, l’adjunt a la direcció de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, ha traslladat a la diputada del PPC Lorena Roldán les disculpes del mitjà per haver traslladat a l’antena d”El matí de Catalunya Ràdio’ l’amenaça d’una oient. “El procés no es va fer prou bé per part del col·laborador, va ser un error”, ha precisat, tot recordant que la consigna als mitjans públics és no traslladar comentaris denigrants contra ningú.

En aquest sentit, Borda ha avançat que s’han reforçat els mecanismes per evitar que es repeteixi. “L’objectiu del col·laborador ni de la presentadora, Laura Rosel, era amplificar amenaces, sinó assenyalar la ridiculesa d’un comentari delirant de forma mal feta, que no s’ha de fer en antena”, ha conclòs. En una línia similar s’ha expressat Rosa Romà, que creu que el procés “no es va fer prou bé”, amb comentaris que “no haurien de sortir en antena”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca