El Regne Unit aprova l’extradició als Estats Units de Julian Assange

La decisió, presa aquest divendres per la ministra de l'interior britànica, pot ser recorreguda

El Regne Unit ha aprovat l’extradició als Estats Units de l’activista i fundador de Wikileaks, Julian Assange. La decisió l’ha pres aquest divendres la ministra de l’interior de britànica, Priti Patel, després que el Tribunal Suprem del país traslladés aquesta qüestió a l’executiu. En la sentència del Suprem, emesa el passat 14 de març, al tribunal va donar llum verda a l’extradició, després de desestimar un recurs presentat pel mateix Assange, qui actualment es troba en presó preventiva al centre londinenc de Belmarsh. Segons informen mitjans britànics, els assessors legals de l’activista tenen previst presentar un recurs a la decisió per traslladar la qüestió novament als tribunals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes