Com superarem els nervis previs d’un examen?

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Ho notes? Sí, és l’estrès i el nerviosisme de veure els examens picant a la porta. L’escalfor de l’ambient, la pressió, l’atenta mirada del destí… Tampoc ens passem.

Examens finals o de recuperació, ok. Tampoc ens tornem bojos, per això avui us exposem…

Cinc consells per a afrontar examens amb calma

Busca la tècnica d’estudi que millor s’adapti a tu. N’hi ha que necessiten estar enganxats al llibre i memoritzar, altres amb lectures en diagonal tenen suficient. Sigui quin sigui, troba aquell que et faci sentir segur. Ja has acabat el curs, has arribat aquí després de superar moltes barreres. Refresca els coneixements.

Menja sa i dorm bé. És molt important que no descuidis el teu benester. Durant les èpoques d’exàmens espremen tant els horaris que oblidem que per tenir una mens sana cal tenir un corpore sano. Per tant: menja bé, dorm bé. És inútil repassar els apunts sense nutrients, proteïnes i vitamines al teu cos, són imprescindibles per a l’activitat intel·lectual.

Fes esport cada dia a l’aire lliure. No cal anar al gimnàs hores i hores, pots sortir a caminar durant una hora. L’exercici activa la serotonina i altres substàncies cerebrals que t’ajudaran a mantenir un estat d’ànim positiu. Això ajuda a oxigenar i nodrir les cèl·lules i els teixits, el que suposa un augment d’energia que et vindrà molt bé per a afrontar aquestes setmanes d’estudi intensiu. A més, t’ajudarà a conciliar millor el somni.

Practica la meditació. Intenta sortir del soroll que et posa nerviós. Si no l’has practicat mai et recomanem veure vídeos o llegir informació per saber com dur a terme aquesta activitat. També pots aconseguir aquest descans efectuant alguna treball manual -pots ser malpensat- o tocant un instrument musical.

Visita el punt on hauràs d’examinar-te. Com si fossis un jugador que arriba abans a l’estadi per veure’l buit, visitar les voltants del lloc; t’ajudarà a familiaritzar-te i et donarà confiança.

- Publicitat -

A part d’aquests cinc consells has de tenir clar

- Publicitat -