Vox demana l’aplicació “permanent i sostinguda” del 155 a Catalunya

Entitats antifeixistes protesten contra l'acte de Vox que celebra l'aniversari de la seva entrada al Parlament

Publicitat

El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat una “aplicació permanent” i “sostinguda” del 155 “fins al restabliment de l’ordre constitucional”. “Especialment per als nens que no poden estudiar en la seva llengua”, ha dit el líder ultra davant d’unes sis-centes persones que han assistit aquest dimecres al vespre a l’Auditori de Cornellà per celebrar el primer aniversari de l’entrada de Vox al Parlament. Per la seva banda, el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha fet una crida per combatre el “multiculturalisme”, vinculant immigració i delinqüència. “La integració amb altres cultures no funciona”, ha afirmat. Així, Garriga ha demanat que “Catalunya no es converteixi en Algèria”. “Això no és racisme, és sentit comú”, ha afegit.

Unes dues-centes persones, entre elles dos diputats de la CUP, s’han concentrat als voltants de l’Auditori per denunciar les posicions “racistes, trànsfobes, homòfobes, classistes i patriarcals” de la formació. Més d’una trentena d’entitats antifeixistes, entre elles la CUP i ERC de Cornellà, l’ANC, Òmnium, la CGT, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Sense Fronteres Cornellà i nombroses entitats feministes i culturals, havien convocat la marxa, a part de criticar l’Ajuntament de Cornellà per llogar l’espai al partit d’ultradreta.

Aniversari per l’entrada al Parlament

Vox va entrar al Parlament amb 11 diputats (7,67% dels vots) a les eleccions del 2021, quan es va convertir de cop en quarta força política a Catalunya, per davant de la CUP, els comuns, Ciutadans i PP.

Publicitat

Després d’emetre un vídeo d’autopromoció sobre el primer any de legislatura, que ha durat uns tres quarts d’hora, Garriga ha reivindicat que els onze diputats de Vox han “trencat el consens separatista” a Catalunya. “Això només ha estat el començament”, ha avisat en la seva única intervenció en català del discurs.

Garriga ha atacat els socialistes per ser “col·laboradors” d’ERC. “Ni Illa ni Aragonès són la solució per a Catalunya, són responsables dels barris degradats per la política de fronteres obertes”, ha dit Garriga, que també els ha recriminat “les restriccions de la nova religió climàtica” i “l’espoli fiscal separatista”. “La Catalunya postseparatista és possible i és necessària. La construirem amb vosaltres fins a la victòria final”, ha remarcat.

200 persones clamen contra Vox

Abans de l’inici de l’acte, prop de 200 persones s’han manifestat a les portes de l’Auditori de Cornellà contra l’acte dels ultradretans. Convocats per una trentena d’entitats antifeixistes, els manifestants han exhibit pancartes rebutjant la presència de Vox a la ciutat. “Baix Llobregat antifeixista” i “Fora feixistes dels nostres barris” han estat les proclames més repetides sota un fort cordó policial que blindava l’accés a l’Auditori.

Els manifestants també han criticat la presència dels Mossos. Coincidint amb l’inici de l’acte a l’interior de la sala, però, la protesta ha abandonat la zona de l’Auditori per anar fins a l’Ajuntament. La marxa ha retret al govern local que hagi llogat un equipament municipal a la formació d’Abascal.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca