Vilagrà aprofita la trobada amb el president del COI per demanar els jocs d’hiver

"Catalunya està disposada a tenir Jocs"

Publicitat

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, s’ha trobat aquest dimecres amb el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, en un acte organitzat a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE) sobre el paper de l’esport en l’acollida de refugiats. Vilagrà i Bach s’han saludat al final de l’acte en un contacte informal d’uns minuts. En una atenció als mitjans posterior, la consellera de Presidència ha explicat que l’objectiu era visibilitzar que “Catalunya està disposada a tenir Jocs d’hivern amb una proposta competitiva i guanyadora”. “Aquí estem”, ha dit Vilagrà, que ha reiterat que Catalunya té predisposició a “col·laborar” amb l’Aragó, però que està disposada a anar en solitari si no hi ha acord.

“Veníem perquè ens coneguessin i que coneguessin la proposta de Catalunya directament”, ja que el Govern tenia “interès de parlar informalment de la possibilitat d’una candidatura” amb el COI, ha dit Vilagrà, que també ha conversat amb el vicepresident del COI, Joan Antoni Samaranch.

Polèmica amb l’Aragó

Després que el govern aragonès hagi demanat al president del COE, Alejandro Blanco, que faci “un pas enrere” per permetre un acord i l’ha acusat de ser “comissari polític” de Catalunya. En una atenció als mitjans després de l’acte, Blanco ha afirmat que amb aquesta qüestió “ja s’ha superat tot el que es pot mentir” i ha evitat fer declaracions sobre els Jocs.

Publicitat

Blanco va obrir ahir dimarts la porta que Catalunya i l’Aragó competeixin per presentar una candidatura dels Jocs d’hivern en solitari si no s’aconsegueix tancar un acord. “Hem parlat de refugiats”, ha dit el president del COE sobre la trobada que ha mantingut amb Bach.

La consellera de Presidència ha evitat entrar en la polèmica i ha dit que no respon les declaracions fetes sobre la candidatura “en termes polítics”. “S’ha de centrar en temes esportius i en cap altre criteri”, ha defensat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca