eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Rússia tanca l’aixeta del gas als Països Baixos i Dinamarca després que els estats es neguessin a pagar en rubles

  Les principals companyies de cada país apunten que el subministrament està assegurat gràcies a acords amb altres clients

  Rússia tanca l’aixeta del gas als Països Baixos i Dinamarca, en ple debat entre els diferents estats de la Unió Europea sobre quina és la fórmula més encertada per impulsar un nou paquet de sancions contra el règim de Vladímir Putin. En dos comunicats emesos aquest dilluns, els principals proveïdors de cada país –GasTerra els Països Baixos i Orsted a Dinamarca- han indicat que aquesta decisió respon a la negativa per part d’ambdues companyies de pagar el gas procedent de Rússia en rubles. Malgrat l’anunci, les dues empreses asseguren que el subministrament està assegurat gràcies a acords que han signat amb altres clients. A banda dels Països Baixos i Dinamarca, Rússia també manté tallat el subministrament a Finlàndia, Polònia i Bulgària.

  Segons GasTerra, la negativa de pagar a Rússia en rubles suposaria “infringir les sancions imposades per la Unió Europea” i assumir “excessius riscos financers”. En aquest sentit, el grup detalla que des d’aquest mateix dilluns i fins al pròxim 1 d’octubre –data en què finalitzada el contracte amb el subministrador rus Gazprom- un total de 2.000 milions de metres cúbics de gas no seran entregats.

  Publicitat

  Pel que fa a Orsted, l’energètica recorda que no hi ha un gasoducte que connecti directament Dinamarca amb Rússia i, per tant, Dinamarca pot seguir obtenint gas a través d’altres vies. A més, assegura que feia temps que es preparava per aquest escenari a través d’un increment de les seves reserves.

  En el mateix document, Orsted mostra el seu suport als plans de Brussel·les per reduir la dependència del gas rus i subratlla que està “preparada” per accelerar la transició cap a una economia més verda.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca