‘Konsulta’m’, el servei d’acompanyament psicològic per a joves

El consistori enviarà una carta a totes les llars amb joves d’entre 14 i 22 anys de la ciutat

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat una campanya per promocionar el servei d’acompanyament psicològic i emocional per a joves ‘Konsulta’m’. El consistori prepara diferents vies de comunicació amb què pretén recordar a la població la importància de parlar de la salut mental i l’existència del ‘Konsulta’m’. Totes les famílies amb joves d’entre 14 i 22 anys rebran una carta on els animaran a acudir a aquest servei si el necessiten. A més, també difondran la informació a les xarxes socials, entre d’altres. El ‘Konsulta’m’ és un servei gratuït i sense cita prèvia que està adreçat a tres col·lectius: joves d’entre 12 i 22 anys, els seus familiars i persones que treballen en contacte amb joves d’aquestes edats, com professors.

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha explicat que actualment hi ha tretze consultoris de ‘Konsultam’ repartits a tots els districtes de la ciutat. Aquest desplegament “apropa molt més l’acompanyament”, ha declarat.

Tarafa també ha repassat algunes dades sobre la salut mental dels joves de la ciutat. Segons ha explicat, l’Enquesta a la Joventut del 2020 reflecteix que el 60% creu que la pandèmia els afectarà de manera negativa o molt negativa.

D’altra banda, l’enquesta FRESC, adreçada a estudiants de secundària, exposa que el 19,9% de les noies i l’11,1% dels nois tenen risc de patir problemes de salut mental al llarg de la seva vida, ha assenyalat.

Publicitat

El Cap del Departament de Salut Mental de la Fundació Sant Pere Claver, David Clusa, ha afirmat que cal seguir prenent mesures d’aquest tipus. A més, ha reivindicat l’obertura del programa Konsulta’m per a gent major de 22 anys, que actualment poden trobar-se a sis districtes de la ciutat.

En la mateixa línia que s’ha expressat la regidora, Clusa ha reivindicat el fàcil accés del servei per als joves, que no han de desplaçar-se a cap centre d’atenció sanitària. De fet, creu que “un servei com aquest està canviant i canviarà encara més el futur de l’assistència en aquest país”.

Finalment, la influencer Mara Jiménez, coneguda a les xarxes socials com ‘Croquetamente’, també ha comparegut a la roda de premsa. Jiménez ha expressat que se sent “feliç” de saber “que els joves de la ciutat tenen aquests recursos” en un “moment de vulnerabilitat absoluta com és l’adolescència”.

El ‘Konsulta’m’ va atendre l’any passat 1.271 joves i 389 professionals. Les xifres tripliquen les de l’any anterior, segons reconeix el propi Ajuntament en un comunicat. Les previsions indiquen que enguany les consultes seguiran augmentant, ja que a aquestes altures d’any ja s’han atès 1.218 joves i 212.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca