Madrid-Liverpool: el precedent que necessites saber si ets culer

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Sí, una altra final amb el Madrid com un dels protagonistes, quin remei…  Aquest dissabte es tornen a trobar amb el Liverpool de Jürgen Klopp, però ho fan a París. Una seu que als culers ens pots inspirar un petit somriure.

Tot i que a principi de temporada es va anunciar que el partit es jugaria a Krestovski, Sant Petersburg, després de posposar la final a la ciutat russa l’any 2020 i el 2021 a causa del coronavirus, la invasió russa d’Ucraïna i la ruptura de la UEFA amb Gazprom -patrocinador del Zenit- han reubicat la final a París. El mateix escenari on els blancs i els reds es varen enfrontar l’any 1981.

La final de la Champions League 1980/81

Els merengues han guanyat les seves últimes set finals de Champions League. I sí, l’última que varen guanyar fou contra el Liverpool a Kíev (2018) però també la darrera que van perdre fou contra els reds l’any 1981 i a París.

Aquella temporada la Champions era com avui la coneixem, el torneig tenia un format d’eliminatòries d’anada i tornada des dels 1/16 fins a semifinals.

- Publicitat -

El Madrid, dirigit en aquell moment pel iugoslau Boskov, va eliminar al Limerick irlandès per un global de 7-2, a continuació van superar 3-0 a l’Honvéd i per 2-0 a l’Spartak de Moscou. L’últim obstacle va ser l’Inter de Milà. El 2-0 al Bernabeu va ser suficient per passar, ja que la tornada es va resoldre amb un 1-0 al Meazza.

El camí dels anglesos fou més contundent: van eliminar fàcilment a OPS Oulu finès (11-2), l’Aberdeen d’Escòcia (5-0) i al CSKA de Sofia (6-1). Una marxa militar fins a les semifinals, on van empatar 0-0 amb el Bayern a Anfield i van passar gràcies a l’1-1 al partit de tornada -amb el valor doble pels gols fora de casa-.

Ja som al 27 de maig del 1981, al Parc dels Prínceps de París. Per només un dia no coincideix amb la d’enguany. Aquella final el ‘Madrid dels García’ va caure 1-0 amb gol d’Alan Kennedy al ’82, tota una novetat perquè era central i els màxims golejadors d’aquella edició varen ser McDermott ni Souness, amb sis gols, els mateixos que Rummenigge (Bayern).

Diuen que la història es repeteix, encara que aquella final es va jugar al Parc dels Prínceps i enguany tenim la cita en el Stade de France, on l’any 2000 van guanyar l’octava contra el València. El precendent que interessa és el del 1981, per si queda alguna mena de dubte.

- Publicitat -

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca