Colau fa una crida a cooperar amb Madrid

Publicitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat aquest dijous que el projecte ‘Sumar’ de Yolanda Díaz és “necessari” i s’ha mostrat convençuda que la iniciativa està destinada a ocupar la centralitat “de l’espai progressista”. “Pot comptar amb nosaltres per tirar endavant”, ha afegit tot recordant que BComú també va néixer com una iniciativa per sumar. Colau ho ha dit al costat de la portaveu de Más Madrid a l’Assemblea de la Comunitat, Mónica García, en una compareixença als mitjans des de la Gran Clariana de les Glòries. Colau ha reivindicat que la cooperació amb Madrid seria possible amb García i ha criticat la “confrontació” generada entre les dues ciutats per Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida.

Preguntada pels periodistes per les eleccions municipals, Colau ha negat que l’acte d’aquest dijous fos “cap acte partidista” i ha assegurat que és “fonamental” no perdre cap oportunitat d’apropaments institucionals perquè la ciutadania vol “diàleg”.

Colau ha remarcat la “complicitat” que té ella personalment amb Yolanda Díaz i ha posat en valor la iniciativa ‘Sumar’. De fet, ha destacat que BComú va sumar persones de partits, però també d’altres que no venien de la política, com el seu cas mateix. “La política que necessita el segle XXI és posar el model de ciutat o de país per davant de les sigles i aquest verb de ‘sumar’ és molt encertat”. “És necessari que hi hagi una iniciativa esperançadora”, ha conclòs. A més, també s’ha mostrat disposada a “ajudar” per tirar endavant la iniciativa.

Cooperació entre Barcelona i Madrid

Publicitat

Colau ha assenyalat que Barcelona i Madrid tenen molt en comú i ha desitjat que Garcia sigui la futura presidenta de la comunitat. “Crec que hi ha una majoria social que ens agrada cooperar i desitjo que es posin les ciutats al centre”, ha afirmat l’alcaldessa, que ha explicat i mostrat a García algunes de les polítiques i iniciatives posades en marxa a Barcelona durant el darrer mandat.

En aquest context, ha parlat de serveis com el Konsulta’m o transformacions urbanes com la de les Glòries, així com l’inici de les obres per al tramvia per la Diagonal. “Ho volem per a totes les ciutats, també per a Madrid”, ha apuntat Colau. L’alcaldessa també ha aprofitat per reivindicar Barcelona com una ciutat feminista i ha criticat les afirmacions fetes per Ayuso en aquest àmbit.

Per la seva banda, la portaveu de Más Madrid, Mónica García, s’ha mostrat feliç de ser a Barcelona i ha expressat el seu reconeixement cap a la gestió d’Ada Colau. De fet, ha definit a l’alcaldessa com un “referent de la bona política” i ha reconegut sentir “enveja” d’algunes mesures impulsades a la ciutat que “posen la ciutadania al centre”.

García ha afirmat que ha vingut a Barcelona com “ambaixadora de l’esperit del diàleg”, a diferència d’altres actors polítics que intenten “fer un pol de confrontació entre Barcelona i Madrid”, segons ha declarat.

La portaveu madrilenya ha manifestat la seva sintonia amb Colau i també ha reivindicat una política centrada en la ciutadania. “Hem vingut amb paper i llapis per apuntar les polítiques innovadores”, ha assenyalat.

Eixos Verds de la Superilla

Preguntada per les irregularitats detectades per la sindicatura de greuges de Barcelona respecte l’actuació municipal en el projecte Nous Eixos Verds de la Superilla, Colau s’ha mostrat segura de l’actuació del govern municipal. “Sabem que hem fet les tramitacions d’acord amb la normativa”, ha declarat l’alcaldessa.

De fet, ha assegurat que és “impossible” que l’Ajuntament pugui tramitar projectes urbanístics al marge de la legalitat i que tenen el “convenciment” que han seguit la normativa. Tot i així, ha expressat que no tindran “cap problema” en mostrar la seva col·laboració davant qualsevol requeriment.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca