La Moncloa celebra l’acord sobre el català

Insisteix que la sentència del 25% s'ha de complir

Publicitat

La ministra d’Educació, Pila Alegría, ha celebrat aquest dimecres l’acord entre ERC, Junts, PSC i comuns per a una nova llei sobre el català a l’escola, però ha insistit que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que fixa un 25% de castellà a les aules és ferma i, per tant, s’ha de complir. En declaracions als passadissos del Congrés, Alegría ha afirmat que “l’important és que els estudiants acabin l’ensenyament amb coneixement de les dues llengües” i que el fet que “forces polítiques molt dispars arribin a un acord en aquesta direcció” és una mostra que “la política és útil”.

Segons Alegría, ha de ser el TSJC qui es pronunciï sobre si la nova llei permet complir o no la sentència sobre el 25%. “Jo només puc dir el que hem manifestat des del primer moment: les sentències judicials es compleixen, i més quan són fermes”.

En tot cas ha recordat que el seu executiu sempre ha reconegut que “les llengües cooficials són un tresor, i l’important és que els estudiants que es formen acabin l’ensenyament sabent desenvolupar-se en dues llengües”.

Prèviament, durant la sessió de control, i a preguntes del PP, Alegría ha apuntat que el seu ministeri col·laborarà “perquè es compleixi” el 25% de castellà a l’escola que han marcat les sentències judicials.

Publicitat

“Treballarem amb el TSJC a través de l’Alta Inspecció per entregar tota la informació i documentació que se’ns requereixi”, ha sentenciat.

Alegría ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta de la diputada del PP Sandra Moneo que ha recordat que dimarts que ve finalitza el termini perquè a Catalunya “es compleixi la llei” i els alumnes rebin l’ensenyament en castellà en un 25% de les hores lectives.

Moneo ha assegurat que en comptes de complir la sentència, a Catalunya “hem assistit a un vodevil” on la Generalitat ha buscat “martingales” per “no complir la llei sense que el govern espanyol hagi fet res”.

En la seva resposta, Alegría ha afirmat que el seu govern “col·laborarà” amb el TSJC perquè es compleixi la sentència del 25%, però ha retret al PP que hagi bolcat tota la seva tasca d’oposició en aquesta qüestió.

“Deixin aquest discurs tan destructiu, perquè per vostès les llengües oficials d’aquest país són un problema a Catalunya País Valencia, Euskadi i Balears, i és curiós on l’únic lloc on no són un problema sigui a Galícia, on governen”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca