El PP li trepitja els talons al PSOE i ja somia amb un Gobierno amb Vox

Se situa a només 1,6 punts segons el CIS del mes de maig

Publicitat

El PP d’Alberto Núñez Feijóo continua retallant distància amb el PSOE i ja se situa a només 1,6 punts de diferència, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de maig. Els socialistes guanyarien les eleccions espanyoles amb un 30,3% dels vots, la mateixa estimació que els donava el CIS fa un mes, però el PP se’ls apropa i obtindria un 28,7% dels vots. Són 1,5 punts més que a l’abril, quan el baròmetre donava el 27,2% dels vots als populars la qual cosa suposava una retallada considerable de la distància entre els dos principals partits, ja que si a l’abril se situaven a 3,1 punts, al març quan Feijóo encara no era president del PP la diferència era de 7,7.

Vox se situa com a tercera força amb el 16,6% dels vots la qual cosa suposa un increment de 2,2 punts. La quarta força és Unides Podem que, en canvi, perd suports i aconseguiria el 9,6% dels vots -1,1 punts menys que fa un mes-.

Per tant, la fotografia que dibuixa el CIS realitzat al maig és de creixement del bloc de la dreta. La suma de PP i Vox (45,3%) supera la de PSOE i Unides Podem (39,9%).

Pel que fa a la resta de formacions, Cs perd 0,2 punts i se situa en l’1,8% i Més País es manté en el 2,1%.

Publicitat

L’independentisme es manté

Els partits independentistes es mantenen pràcticament igual. ERC obtindria el 2,5% dels vots -0,1 punts més- mentre que Junts se situa amb la mateixa estimació d’1,2% i la CUP retrocedeix tres dècimes fins al 0,6%.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes