Junqueras exigeix a qui el va espiar “garanties” que “no es repetirà”

El president d'ERC reclama explicacions més enllà de la Comissió de Secrets

Publicitat

Oriol Junqueras ha exigit a Pedro Sánchez en una entrevista al diari ‘El País’ “garanties” que l’espionatge “no es repetirà”, com un dels trets imprescindibles si l’executiu estatal vol realment refer la confiança amb el català. El president d’ERC espera que la reunió que Pedro Sánchez va plantejar a Pere Aragonès serveixi per “garantir la transparència”, per establir una “assumpció de responsabilitats” i per assegura que no hi tornarà a haver casos d’espionatge. Junqueras evita dir qui ha de dimitir, però sí creu que “algú ha d’assumir responsabilitats” en un escàndol d’espionatge que pot tenir com a víctimes, també, el president del govern espanyol, la ministra de Defensa i l’exministra d’Assumptes Exteriors.

D’altra banda, Junqueras subratlla que la Comissió de Secrets no serà suficient perquè l’Estat doni les explicacions que ERC considera oportunes. “La confiança no es restableix a través de mecanismes que no permetin donar les explicacions a l’opinió pública. S’hauran de donar en un altre context més ampli”, ha subratllat.

Finalment, Junqueras ha respost a les crítiques a Junts per Catalunya i la CUP pel suport d’ERC al govern de Pedro Sánchez: “No estem aquí ni per tombar governs ni per donar suport al govern estatal. Si el govern pren decisions favorables a la ciutadania, coincidirem”. Una d’aquestes decisions favorables, ha subratllat, “és saber que no t’estan espiant”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca