La mà dreta de Sánchez utilitza els exiliats franquistes per defensar “l’Espanya de la democràcia d’avui”

"Quan veiem que Espanya és una democràcia plena, que és a l'avantguarda en drets i llibertats, estem veient la victòria dels compatriotes exiliats"

Publicitat

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat aquest diumenge que “l’Espanya que van somiar els exiliats és l’Espanya de la democràcia d’avui”. Ho ha dit durant un acte d’homenatge a les víctimes de l’exili republicà espanyol en què ha entregat diverses declaracions de reparació i reconeixement personal als descendents de republicans que van haver de fugir del franquisme. “Quan veiem que Espanya és una democràcia plena, que és a l’avantguarda en drets i llibertats, estem veient la victòria dels compatriotes exiliats”, ha afegit el ministre.

Aquestes paraules li han costat la crítica d’entitats com l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, que en un comunicat ha lamentat que Bolaños compari l’actual règim monàrquic amb el que anhelaven els republicans espanyols del segle XX. Segons el president de l’entitat, Emilio Silva, els exiliats “somiaven una Espanya que fos la continuïtat de la que estaven construint” i “no van defensar una constitució monàrquica” ni van reclamar “la impunitat dels crims de la dictadura”. “No volien un país que té milers de demòcrates a les cunetes ni on el dictador està enterrat en un panteó de propietat pública que es paga i manté amb diners dels impostos d’una democràcia”, ha afegit. A més, ha retret al govern que hagi fet coincidir l’acte d’avui amb el 8 de maig, el dia de la derrota de l’Alemanya nazi, ja que l’Estat espanyol no va participar a la Segona Guerra Mundial.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes