Demòcrates es desmarca de Junts

S'oposa als JJOO perquè els veu com "una operació de maquillatge" per amagar el conflicte català

Publicitat

Demòcrates s’oposa als Jocs Olímpics d’Hivern ‘Barcelona-Pirineus’ perquè els veu com “una operació de maquillatge” per amagar el conflicte català. Així ho ha anunciat aquest dilluns el partit independentista que es va integrar a la llista de Junts a les eleccions del 2021. D’aquesta manera, Demòcrates es desmarca de Junts, que defensa el projecte olímpic. En canvi, Demòcrates veu “incompatible” organitzar uns Jocs Olímpics amb l’estat espanyol i, alhora, perseguir la independència de Catalunya. A més, considera que els jocs estan “pensats” per “oferir internacionalment una imatge de concòrdia i normalitat en les relacions entre Catalunya i l’Estat”.

“Sense un comitè olímpic propi no hi ha garanties de respecte a la llengua i cultura pròpies, ni tampoc a la presa de decisions o al control de la inversió”, diuen en un comunicat. Per això, Demòcrates farà campanya contra els JJOO de cara a les consultes del Govern previstes pel 24 de juliol. Un referèndum que, de totes maneres, consideren “enganyós i democràticament feble” instant a la ciutadania a participar en la consulta telemàtica organitzada pel Consell per la República.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca