Consells per a combatre la solitud

La tecnologia ens acosta als altres, però, a vegades, també ens fa sentir solos davant de la pantalla. L’experiència de la solitud és íntima i personal, però canvia molt quan aquesta esdevé un cercle d’autodestrucció i aïllament. Parlar d’aquesta situació és el primer pas per a trobar solucions.

Cinc consells per a superar el temor de relacionar-nos amb més gent

1. Busca llocs de trobada. Per exemple, la biblioteca és un espai que uneix a lectors que comparteixen el seu interès pels llibres. Actualment, pots fer multitud de tasques a través de la tecnologia, però també necessites els espais presencials per a desenvolupar-te plenament. Selecciona aquells que connectin amb els teus interessos.

2. Troba els punts de connexió que poden unir-te a altres persones. Les conclusions precipitades, aquelles que sorgeixen a partir de les primeres impressions, donen lloc a errors d’interpretació. Els plans de conversa poden ajudar-te a descobrir interessos en comú.

3. Practica una activitat de voluntariat. La solidaritat és sinònim de donar i rebre. La teva implicació en un projecte et permet formar part d’un equip. L’entorn de la solidaritat protegeix i nodreix a l’ésser humà.

4. Estableix objectius senzills per a conrear les relacions personals. Per exemple, defineix quina meta vols aconseguir durant la setmana vinent. Tria un propòsit que vols i pots complir.

- Publicitat -

5. Pren decisions que no t’allunyin en excés de la teva zona de confort. Existeixen moltes formes diferents de conèixer gent o de conrear les relacions personals. Per exemple, si t’encanta l’esport, és un dels temes de conversa que pots compartir amb els altres.

Utilitza la tecnologia per a sentir-te una mica més prop d’aquells que viuen lluny. I conrea les relacions presencials amb aquells que són a prop. Alimenta la curiositat, l’empatia i l’amabilitat.

- Publicitat -

El preu de la llibertat

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Els més llegits

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca