Asens: “Ens preocupa la temptació d’ERC de caure en el bloc de la impotència, del ‘no’ a tot”

El president d'Unides Podem al Congrés diu que és "compatible" guanyar drets i ser "crític" amb el govern espanyol

Publicitat

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i els Comuns al Congrés, Jaume Asens, ha avisat aquest diumenge a ERC que és “compatible” ser crític amb l’executiu espanyol i, alhora, donar suport a mesures laborals i econòmiques que beneficien la població. “Ens preocupa la temptació d’ERC de caure en el bloc de la impotència, del ‘no’ a tot”, ha afirmat Asens en declaracions a la premsa per l’1 de Maig. “Cal prioritzar l’ampliació de drets i apuntalar drets laborals per sobre de qualsevol consideració”, ha remarcat Asens, destacant el cas de Bildu. El president del grup parlamentari d’UP ha avisat al PSOE que “ha de comprometre’s amb la transparència, donar explicacions i depurar responsabilitats” en el cas d’espionatge de Pegasus.

“El PSOE no es pot ocultar darrere d’una llei de secrets oficials franquista, i li demanem que cuidi i miri més per la majoria de la investidura”, ha dit Asens.

“El missatge al PSOE i ERC és: o ens salvem tots junts, o ens enfonsem per separat. Cal mirar més a l’esquerra”, ha dit, demanant als republicans que s’acostin més a Bildu que a JxCat, i als socialistes que treballin amb la majoria de la investidura i no amb “el PP i Cs”.

“És compatible avançar i guanyar nous drets amb ser crítics amb el govern, i és compatible abaixar els preus de la llum i la gasolina i demanar explicacions, anant fins al final, en una investigació d’un cas d’espionatge injustificable”, ha dit Asens.

Publicitat

Primer de Maig

El president del grup parlamentari de Podem al Congrés ha destacat que aquest és el primer 1 de maig amb la nova reforma laboral, “que recupera drets”. “Estem en l’inici de la fi de la precarietat”, ha remarcat.

Tot i les dades positives que considera que ja es veuen en el mercat laboral, amb més afiliació o nous contractes indefinits, Asens també ha apostat per “un nou pacte social” de consens perquè la nova crisi de preus la paguin “els que en són responsables”. “Cal acabar amb els beneficis caiguts del cel de els elèctriques”, ha avisat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes