La CGT demana una derogació “real” de la reforma laboral i clàusules de revisió salarial als convenis

Unes 300 persones s'han manifestat per Gràcia coincidint amb l'1 de maig

Publicitat

El sindicat CGT ha exigit aquest diumenge, 1 de maig, una derogació “real” de les reformes laborals que “no han fet més que precaritzar el mercat laboral” amb la firma de convenis que fixin clàusules de revisió salarial que compensi la pujada de l’IPC, ja que s’estan signant pujades del 2% i l’IPC ja va pel 9%. Actualment només un 17% dels convenis recullen aquesta clàusula de revisió salarial. També han proposat la reducció de la jornada de treball perquè més gent pugui treballar, la derogació de les ‘lleis mordassa’, i recursos humans, materials i econòmics per uns serveis públics i de qualitat per tothom.

El sindicat també denuncia que es demanen sacrificis a la classe treballadora, però les grans empreses no deixen de tenir uns beneficis “indecents” que no repercuteixen en la societat. A més, acusen a la classe política de “robar” diàriament a través de la corrupció.

El sindicat s’ha manifestat des dels Jardinets de Gràcia fins la plaça Joanic. La manifestació ha comptat amb la participació d’unes 300 persones militants i simpatitzants del sindicat, segons la mateixa CGT, que durant tot el recorregut han cridat lemes contra la precarietat laboral, les males condicions de treball amb una alta taxa de sinistralitat laboral o la necessitat de lluitar al carrer i no deixar el destí dels treballadors en mans de la classe política. Aquest any també hi ha hagut la presència de la CGT de Manresa, Viladecans i Terrassa.

A la plaça Joanic s’han fet intervencions explicant diferents lluites sindicals i socials com la del professorat, el conflicte que viuen dues seccions del Sindicat d’Hostaleria a Apple i H&M, les lluites al Bages, la plataforma Pedro Álvarez i la campanya Regularització Ja!. L’acte ha finalitzat amb la intervenció del secretari general de la Federació Local de Barcelona, Carles Lardín.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes