Espanya demana a Brussel·les el desemborsament de 12.000 MEUR més dels fons europeus

La xifra se sumaria als gairebé 20.000 milions del primer tram, rebut durant l'any passat

Publicitat

El govern espanyol ja ha sol·licitat formalment el segon desemborsament de diners dels fons europeus Next Generation, segons ha confirmat en una nota de premsa el ministeri d’Hisenda i Funció Pública. En concret, Espanya demana el pagament de 12.000 milions d’euros addicionals, coincidint amb l’enviament divendres a Brussel·les del Programa d’Estabilitat 2022-2025 i el Programa Nacional de Reformes per a aquest any. Els diners, apunta Hisenda, es poden cobrar perquè l’Estat ha complert una quarantena de fites exigides per Brussel·les com la reforma laboral i de les pensions. La xifra se sumaria als gairebé 20.000 milions cobrats en el primer tram durant el 2021.

Segons defensa Hisenda en un comunicat la petició de pagament, formulada per la Secretaria General de Fons Europeus, situa Espanya com “el primer Estat membre en sol·licitar aquest segon desemborsament i demostra que és el país més avançat en l’execució del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”.

Entre les fites que, segons Madrid, justifiquen el cobrament del segon tram d’ajuts hi ha les mesures per “transformar i reequilibrar les relacions laborals i el sistema de pensions”, l’aprovació del full de ruta de l’energia eòlica marítima i altres energies del mar, l’estratègia de mobilitat segura, sostenible i connectada, la signatura de la Carta dels Drets Digitals o l’entrada en vigor del reial decret llei sobre els repartidors que treballen amb plataformes digitals.

Ara, la Comissió Europea té dos mesos per analitzar la documentació presentada per l’executiu de Pedro Sánchez i fer el pagament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca