eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Vilalta intueix que hi ha molta més gent del sector independentista víctima de l’espionatge massiu

  La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, Ei intueix que hi ha més persones de l’entorn independentista que han estat víctimes de l’espionatge massiu amb Pegasus. En una trobada del partit sobre el món local a Castellcir (Moianès), Vilalta s’ha alineat amb les informacions que publica aquest dissabte ‘El Confidencial’, on s’eleva fins a 150 les persones possiblement investigades en el marc del ‘Catalangate’, incidint en persones fora de la primera línia política. És per això que exigeix transparència al govern espanyol i concretament al PSOE, assegurant que la comissió de secrets “no és efectiva” perquè no es podrà fer públic el seu contingut, i retreu al PSC que no reclami responsabilitats.

  “Fins ara hi figuren unes 65 persones investigades, però intuïm que que l’abast pot ser molt més gran”, ha assegurat Vilalta, considerant que hi ha moltes més persones que han estat en contacte amb els espiats inicialment i que també es veuen afectats pel cas. “Entre ells hi ha quatre presidents de la Generalitat i presidents del Parlament, és un atac a les institucions del país, però també un atac a tota la ciutadania”, ha dit.

  Ha lamentat el que qualifica com “escàndol majúscul, tot lamentant les paraules de la ministra de defensa, Margarita Robles, reconeixent les escoltes. “El govern espanyol hauria d’invetsigar i ser transparent amb la ciutadania i assumir les corresponents responsabilitats”, ha afegit.

  De la mateixa manera, ha lamentat “el paperot” que assegura que està fent el PSC en no tenir una “actitud valenta” a l’hora de reclamar posar llum al cas i demanar responsabilitats. Amb tot, considera que la comissio de secrets no serà efectiva en no poder transcendir el que s’hi expliqui, i recorda a l’executiu espanyol que no hi ha alternatives que no passin pel sobiranisme a l’hora de tirar endavant la legislatura.

  - Publicitat -

  Seguim gràcies a tu!

  Des del 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció ens ajuda a continuar endavant.

  Els més llegits

  Guerres de religió

  Emoció i atenció

  Una veritat incòmoda

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca